Gastro
RECEPT

Špagete u umaku s batatom (za 4 osobe)
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Sastojci:

500 g špageta

3 žlice maslinova ulja

2 režnja češnjaka, usitnjena

2 žlice svježeg peršinova lista, usitnjenog

200 g šampinjona narezanih na kriške

150 g maslina bez koštica

1 žlica kapara

700 g batata (bijeloga mesa) oguljenog i izrezanog na kockice

½ žličice bosiljka, sušenog

1 dl bijelog vina

2,5 dl vrhnja za kuhanje

⅓ žličice sušene metvice (po želji)

sol i papar

parmezan ili ribani dimljeni sir

Priprema:

Stavite špagete da se kuhaju. U dubljoj tavi smiješajte maslinovo ulje, češnjak i peršinov list te na tom umaku pržite šampinjone 3 min. Dodajte batat i malo soli te pržite 3 min. Dodajte masline, kapare, bosiljak, 1 dl vina i vrhnje za kuhanje te kuhajte 2 min. Dodajte još malo soli, malo papra i metvicu. Špagete prelijte umakom i pospite parmezanom. Dobar tek!

Restoran “Višnjica” svojim gostima nudi autentičnu slavonsku gastronomsku ponudu obogaćenu novim kulinarskim trendovima i većom upotrebom funkcionalne hrane. Cilj je gostima pružiti najbolju domaću hranu, proizvedenu organski, te ih pritom upoznati i educirati o njezinoj tradiciji. Za pripremu bogatog izbora jela, između ostalog, koristi se voće i povrće iz vlastitog ekovrta (šparoge, rabarbara, batat, višnje, aronija), samoniklo jestivo i ljekovito bilje (cvjetovi i listovi dragoljuba i maslačka, divlji luk), šumske gljive te meso jelena lopatara iz uzgoja na samom imanju. Krunu gastronomske ponude Restorana “Višnjica” čine jela od batata, ili, popularno zvanog, slatkog krumpira. Može se poslužiti svjež, nariban kao salata, kuhan ili pečen. Uz prvoklasnu uslugu, vrhunska vina, aperitive iz domaće proizvodnje vaša će nepca zasigurno doživjeti zanimljivo i dojmljivo putovanje kroz povijest gastroužitaka.

Možda ste propustili...