Gastro
RECEPT

Tagliatelle s brokulom i chipsom od piletine
Objavljeno 14. rujna, 2017.

Sastojci za umak:

4 velike glavice crvenog luka, 2 mesna temeljca, 1 vrećica gotove juhe od brokule i cvjetače, 1 svježa veća tikvica,

1 svježa brokula srednje veličine, 2 manjih pilećih prsa + kožica od piletine (za chips), 4 trokutića sira,

500 ml vrhnja za kuhanje, mlijeka po potrebi, sol i bijeli mljeveni papar (po ukusu)

Sastojci za aranžiranje:

kuhana jaja, sušeni končići chillija, chips od piletine, + zelena i bijela tjestenina

Postupak:

U dubljoj posudi na plitkoj masnoći pirjajte crveni luk koji ste prethodno nasjeckali na rezance. Pirjajte ga sve dok se ne počne karamelizirati, a zatim dodajte dva mesna temeljca. Podlijte s otprilike 200 ml vode, poklopite te ostavite 5 minuta da kuha na laganoj vatri. Nakon toga ubacite sadržaj gotove juhe od brokule i cvjetače te dobro promiješajte. Ostavite da se kuha oko 5 minuta. U međuvremenu očistite pileća prsa te ih narežite na žilijen. Sotirajte ih na plitkoj masnoći sve dok se meso ne karamelizira, a opet pazeći da se ne prepeče i ne postane suho. U posudu u kojoj pripremate umak dodajte vrhnje za kuhanje i sir u trokutićima. Začinite solju i bijelim mljevenim paprom po ukusu. Nakon toga ubacite sotirana pileća prsa te ih ostavite 10-ak minuta da se kuhaju i dodatno omekšaju. Po potrebi i ovisno kakvu gustoću umaka želite možete dodati i malo mlijeka. Pred sam kraj kuhanja ubacite očišćenu brokulu i izrezanu tikvicu. Umaku pretkraj dotjerajte okus. Tjesteninu skuhajte, aranžirajte chilli rezancima, tvrdo kuhanim jajima i chipsom od piletine. Što se samoga chipsa od piletine tiče, odvojio sam kožu od mesa te sve skupa pržio u dubokoj masnoći sve dok kožica nije poprimila zlatnosmeđu boju. Stavite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće te neposredno prije posluživanja dodatno posolite po ukusu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODLIČNO PRIJA UZ ROŠTILJ

Zamijesite somune

2

GDJE IMA DIMA... TU JE I ROŠTILJ!

Kotleti, ražnjići, ćevapčići, piletina...

3

PRAKTIČNA I BRZA PRIPREMA

Pravo vrijeme za uživanje u roštilju