TvObzor
TOTO U OŽUJKU STIŽE U ZAGREB

Legendarna američka rock-grupa prvi put u Hrvatskoj
Objavljeno 15. rujna, 2017.

Američka rock-grupa Toto, jedan od najvećih i najcjenjenijih sastava u povijesti, nastupit će u zagrebačkom Domu sportova u petak, 9. ožujka 2018. godine. Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams kreću u veljači iduće godine na europsku turneju naziva “40 Trips Around The Sun Tour” kojom će obilježiti četiri desetljeća benda te u sklopu koje će održati svoj premijerni hrvatski nastup. U Domu sportova odsvirat će samostalan koncert, bez predgrupe, koji u više od dva sata programa obuhvaća kompletnu karijeru benda, najviše zapamćenu po megahitovima “Africa”, “Hold The Line” i “Rosanna”. Paralelno s turnejom Toto će objaviti i kompilaciju istovjetnog naziva “40 Trips Around The Sun” na kojoj će se naći remasterirani najvećih hitovi i nekoliko potpuno novih pjesama.

Izuzetno cijenjeni glazbenici, članovi Tota su, kao dio svog matičnog benda te samostalni i session glazbenici, sudjelovali u stvaranju više od 5000 albuma koji su se prodali u preko 500 milijuna primjeraka i “uhvatili” 200 nominacija za Grammy. Samo Steve Lukather je, primjerice, svirao na više od 1500 izdanja, od kojih je vjerojatno najznamenitiji gitarski solo na pjesmi “Beat It” Michaela Jacksona.

U Hrvatsku i Zagreb grupa Toto stiže prvi put na koncert koji će glazbeno obilježiti prvi dio 2018. godine.

Ulaznice su u prodaji od 25. kolovoza, po cijeni od 200 kuna, što je iznos koji će vrijediti do 19. studenog. Od 20. studenoga do 8. ožujka za ulaz će trebati izdvojiti 230 kuna, a na sam dan koncerta 260 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

U prodaji će se naći i limitirani broj VIP paketa koji se prodaju isključivo preko bendove službene web-stranice gdje će se nalaziti i detaljne informacije o navedenim ulaznicama. (N.K.)

 
POVIJEST BENDA

Toto je američki rock-sastav osnovan 1977. u Los Angelesu. Osnivači su bili David Paich, Steve Lukather, Bobby Kimball, braća Steve i Jeff Porcaro te David Hungate. Članovi su se sreli u srednjoj školi i studijskim sesijama za vrijeme 1970-ih, kad su postali jedni od nazaposlenijih sesijskih glazbenika u povijesti. Njihov je glazbeni stil obilježen kombinacijom elemenata popa, rocka, soula, funka, progresivnog rocka, hard rocka, R&B-a bluesa i jazza. Najpoznatiji su po hitovima “Africa”, “Rosanna” i “Hold the Line” s kojima su zasjeli na vrhove glazbenih ljestvica diljem svijeta. Najveći komercijalni uspjeh doživjeli su krajem 1970-ih i tijekom 1980-ih. Prodali su više od 40 milijuna albuma i osvojili šest nagrada Grammy.

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike