Sport
EUROBASKET

Braća Gasol zaustavili Nijemce
Objavljeno 12. rujna, 2017.

Košarkaši Španjolske u istanbulskoj Sinan Erdem Areni pobijedili su Njemačku s 84:72 (16:19, 18:14, 31:20, 19:19) i izborili mjesto u polufinalu Eurobasketa. Aktualni prvak Europe dosta se mučio, utakmica je cijelo prvo poluvrijeme bila u egalu, a onda je “furija” u trećoj četvrtini slomila otpor Nijemaca i otvorila si put prema pobjedi.

Njemačka je odlično otvorila utakmicu i tijekom prve četvrtine imala prednost od devet poena (11:2), ali Španjolska se brzo oporavila od lošeg početka i do kraja prve dionice uhvatila priključak. Na poluvrijeme aktualni europski prvaci otišli su s plus jedan (34:33), a otpor Nijemaca slomio je Marc Gasol pogodivši tri trice u posljednje dvije minute treće četvrtine, nakon kojih je Španjolska povela 65:53 i do kraja utakmice održavala stečenu prednost.

Mlađi Gasol utakmicu je završio s 28 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Pau Gasol ubacio je 19 poena, a Sergio Rodriguez uz 11 koševa imao je i sedam asistencija. Kod Nijemaca najbolji je bio Denis Schroeder s 27 poena i osam asistencija, a Daniel Theis postigao je 15 koševa.

Španjolska je deseti put zaredom izborila mjesto u polufinalu Eurobasketa, a za finale će se boriti u četvrtak, 14. rujna, protiv boljeg iz četvrtfinalnog dvoboja između Slovenije i Latvije. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike