Sport
ČETVRTFINALE EUROBASKETA

Tko će u Istanbulu doći u zonu medalja?
Objavljeno 12. rujna, 2017.

Ušli smo u završni tjedan Eurobasketa, u kojem opet nema naših košarkaša. Zato preostalih osam reprezentacija traži svoju šansu za prolaz u zonu medalja.

Četvrfinalni ogledi na programu su u utorak i srijedu, a seriju danas (17.45) otvaraju Nijemci i Španjolci. Najugodnije iznenađenje protiv najvećeg favorita i jedine selekcije preostale iz naše, C skupine. U osmini finala. Njemačka je izbacila “papirnatog favorita” Francusku, ali sada ipak igraju protiv reprezentacije koja je dobila svih šest dvoboja. Ipak, Hrvatska i Turska pokazale su da se i protiv aktualnog prvaka može igrati ravnopravno, a koliko će to Nijemcima poći za rukom ovisi prije svega od raspoloženja njihova najboljeg strijelca i asistenta Denisa Schrodera (23 poena, pet dodavanja u prosjeku). No, sumnjamo da braća Gasol, Rodriguez i društvo neće biti u stanju iskazati svoju objektivnu kvalitetu.

Drugi četvrtfinalni ogled (20.30) trebao bi ipak ponuditi veću kvalitetu, ali i neizvjesnost. Slovenija je kao i Španjolska bez poraza, ali taj niz će biti na ozbiljnoj kušnji. Latvija je također u furioznoj seriji. Na otvaranju je poražena od Srbije, ali nakon toga je nanizala pet uvjerljivih pobjeda, između ostalog protiv Turske i Rusije u skupini, te je u osmini finala deklasirala Crnogorce. Bit će to i okršaj NBA zvijezda, Goran Dragić i Kristaps Porzingis su i prvi strijelci svojih reprezentacija, u polufinalu ima mjesta samo za jedne.

Program u srijedu otvaraju Grčka - Rusija (17.45), koji kako turnir odmiče igraju sve bolje. Prvi su izbacili favoriziranu Litvu, a Rusi su nas poslali kući. Ako budu igrali kao protiv Hrvatske, mogli bi poslati i Grke. Četvtrtfinale će zaključiti par Srbija - Italija (20.30), kojima je ovo šesti međusobni ogled na EP-u. Tradicija nije na strani Talijana, izgubili su svih pet dvoboja, možda je sada prigoda za prekid neugodne tradicije. N.Benčina

Najčitanije iz rubrike