TvObzor
NOVA TV : DRAMSKA SERIJA "ČISTA LJUBAV"

Ljubavna priča s visokim ulogom i tajnama iz prošlosti
Objavljeno 8. rujna, 2017.

Na Novu TV stiže nova dramska serija, ljubavna priča s visokim ulogom i tajnama iz prošlosti koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U glavnoj ulozi upoznajemo lik Tome (Ivan Herceg), samohranog oca prekrasne djevojčice Maše (Dora Arar). Tomo se vraća u rodno mjesto, gdje počinje raditi kao smetlar, iako je on zapravo bivši odlikovani inspektor. Naime, Tomo je otkrivši korupciju u policijskom vrhu jedva izvukao živu glavu. Odlučan da istjera pravdu, izgubio je sve. Posao, čast, stan, novac, jedva je izbjegao zatvor. Vraća se u Vrhovac, gdje počinje nov život sa svojom kćerkicom. Tomina supruga Helena (Martina Čvek) teško se nosila s neimaštinom i nedaćama koje su im se dogodile, krivila je Tomu što nije bio mudriji i šutio. Kako bi pomogla obitelji, otišla je raditi u Njemačku. Nedugo nakon što je otišla, javila je Tomi da se zaljubila u svog poslodavca i da se ne vraća. Tako Tomo ostaje sam sa šestogodišnjom kćeri Mašom, koju obožava i kojoj tek treba reći da se mama neće vratiti za njezin sedmi rođendan kao što je obećala.

Nakon svog dolaska u Vrhovac upoznaje Sonju (Tara Rosandić), lijepu i pomalo povučenu vrtićku odgojiteljicu. Sonja živi u kući na kraju Tomine smetlarske rute sa zaručnikom Rankom. Tomo i Ranko (Momčilo Otašević) znaju se iz djetinjstva, iz doma u kojem su obojica odrastali – Tomo sa sestrom Brankom (Olga Pakalović) nakon nesreće u kojoj je izgubio roditelje, a Ranko je još kao novorođenče ostavljen ispred sirotišta, nepoznatih roditelja. Unatoč dobnoj bliskosti i sličnim talentima i sklonostima, animozitet i rivalstvo između Tome i Ranka postoje odmalena. Iz Tome teške okolnosti izvlače ono najbolje, čine ga jačom i plemenitijom osobom, a Ranko se razvija u sasvim drugom smjeru. Tomi pomaže i što ima stariju, odlučnu i brižnu sestru te naklonost i pomoć najbogatije žene iz mjesta, Edite (Ksenija Pajić), poslodavke njegovih pokojnih roditelja. Ranko nema nikoga i ništa, osim stigme neželjenog, ničijeg djeteta. Tomo je rano otišao iz rodnog mjesta u Zagreb na policijsku akademiju, a Ranko u popravni dom, a poslij ostaje u mjestu kao sitni, ali opasni delinkvent. Iz doma se rastaju kao neprijatelji. Sudbina će odrediti da se Tomo i Ranko opet sretnu, u trenutku kada je Tomo opet na životnom dnu, a Ranko na vrhuncu, vrlo uspješan poduzetnik pred ženidbom.

Tko će komu pomutiti planove, koje će se sve rane iz prošlosti otvoriti te kako će se sada odrasli suparnici nositi s novonastalim okolnostima, kada više nisu djeca i kada su ulozi mnogo veći, otkrit će nam uzbudljivi nastavci nove dramske serije, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. (N.K.)

 
PRODUKCIJA SERIJE

Autorica i glavni pisac serije je Nataša Buljan, a kreativni producent Dario Pleić. Redatelji epizoda su Josip Žuvan, Tanja Golić, David Kapac i Zoran Margetić, a scenaristi Dea Matas, Sandra Babić, Mire Božićević, Ozren Marod, Nikolina Čuljak i Višna Mamić. Direktori fotografije su Mario Oljača i Dragan Marković, a scenograf Nenad Pečur. Glavne uloge u seriji tumače Ivan Herceg, Tara Rosandić, Momčilo Otašević, Ksenija Pajić, Olga Pakalović, Sanja Vejnović, Saša Anočić, Marko Petrić, Nives Celzijus, Csilla Barath Bastaić, Dado Čosić, Ljubomir Kerekeš, Martina Stjepanović, Dora Arar, Mladen Vulić, Sementa Rajhard, Krunoslav Klabučar, Armin Omerović, Martina Čvek, Velibor Topić, Slavko Sobin i Sara Moser.

SADRŽAJ PRVIH EPIZODA

Nakon 25 godina Tomo se, s kćeri Mašom, vraća u Vrhovac, mjesto u kojem je proveo djetinjstvo i uz koje ga vežu mnoge uspomene. Dok Tomo spava, Maša se iskrada iz kupea.

Istim vlakom u Vrhovac se, s bolesnom majkom, vraća Sonja, koja spašava Mašu iz potencijalno opasne situacije. Izbezumljeni Tomo uvjeren je da je Sonja krivac za Mašin bijeg. No kada mu Maša kaže da ju je Sonja zapravo spasila, Tomo se osjeća krivim.

U Vrhovcu Tomu dočeka starija sestra, frizerka Branka. Poneseni emocijama, prisjećaju se djetinjstva i tragične sudbine svojih roditelja. Ubrzo Tomo dobiva posao smetlara. Lokalni moćnik Ranko dolazi bogatoj udovici Editi ne bi li kupio njezinu vilu. Edita, iako ekscentrična, pristaje. No kada ugleda da su na njezino imanje došli živjeti Tomo i Maša, naglo se predomisli, što u Ranka izazove bijes - on i Tomo, naime, imaju zajedničku prošlost. Edita dolazi pozdraviti Tomu, no Branka ju praktički otjera s praga. Istovremeno Ranko priredi iznenađenje za svoju djevojku Sonju – zaprosi ju pred cijelom njezinom obitelji.

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike