Učionica
ERIK LEVAK, PRVAŠIĆ OŠ VIJENAC

Polazak u školu je veliki korak u odrastanju
Objavljeno 25. kolovoza, 2017.

Bliži se početak rujna, a time i prvi dan škole, za prvašiće po mnogo čemu poseban. Krenut će u novo životno razdoblje i napraviti korak bliže k odrastanju. Koliko je taj dan uistinu poseban i za dijete i za roditelje, potvrđuje obitelj Levak, čiji sin Erik za desetak dana kreće u prvi razred OŠ Vijenac.

- Prvi dan škole jedan je od najposebnijih dana u životu svakog djeteta, ali i nas roditelja. S obzirom na to da je Erik u vrtiću stekao određene navike koje će se dalje reflektirati u školi, nije uplašen zbog polaska u prvi razred. Od djece su više preplašeni roditelji koji oko toga prave veliki bauk – smatra Erikova majka Željka dodavši kako je njemu sada lakše napraviti ovaj veliki korak jer ima i starijeg brata koji pohađa istu školu.

Erika jako veseli što će i u školskim klupama sjediti zajedno s prijateljima iz vrtića.

- Svi se jako veselimo, a ja se ne bojim prvog dana škole zato što znam da će mi biti lijepo i puno ću toga naučiti. Radujem se što ću, osim starih prijatelja iz vrtića, upoznati i neke nove, a možda ću naći i simpatiju – uzbuđen je Erik, koji poznaje neka slova hrvatske i engleske abecede te se raduje što će naučiti nova.

Mali matematičar već zna zbrajati i oduzimati, a kada smo ga pitali kada mu je rođendan, naravno da je to rekao u brojkama, točnije, da mu je rođendan za 120 dana. Stoga i ne čudi što će mu, kako je rekao, omiljeni predmeti sigurno biti matematika, ali i tjelesni. Svu opremu za školu i pribor Erik je pomno odabirao zajedno sa svojim roditeljima, a besplatne udžbenike od Grada Osijeka dobit će prvoga dana škole, kao i svi osječki osnovnoškolci. Erikova majka Željka rekla nam je kako je budući školarac, navijač španjolskog nogometnog kluba Real Madrid i obožavatelj Cristiana Ronalda, za školu odabrao sve na temu nogometa, ali kako misli da će mu torba biti teška. Otac Krešimir također je bio učenik OŠ Vijenac i posebno mu je drago što su učenici te škole sada i njegova djeca.

- Sjećam se kada smo u vrtiću jedva čekali da krenemo u školu. Nama je bilo jako lijepo, vjerujem da će biti i Eriku koji će u školi sigurno biti uspješan – poručio je otac Krešimir. J. Pejaković

Možda ste propustili...