Osijek
GPP OSIJEK

Kako i kada učenici mogu kupiti i dopuniti butru
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Gradski prijevoz putnika Osijek učenicima će omogućiti korištenje javnog prijevoza bez dopunjene kartice za rujan, uz bilo koji dokaz učeničkog statusa, do zaključno 10. rujna 2017.

U GPP-u navode da iako je Vlada RH objavila kako je usvojila prijedlog Odluke o sufinanciranju školskog prijevoza, službene upute ni potvrde o sufinanciranom prijevozu, na temelju kojih učenici ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz, još nisu dostupne korisnicima.

Kako bi svi učenici koji ostvaruju pravo na sufinancirani prijevoz mogli dopuniti svoje mjesečne kartice, obvezni su na GPP-ova prodajna mjesta donijeti ovjerenu potvrdu o sufinanciranom prijevozu. Moći će ju podići u svojim školama nakon što ju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavi na svojim službenim stranicama. S tim u svezi GPP će učenicima omogućiti korištenje javnog prijevoza bez dopunjene kartice za rujan, kako je u uvodu već navedeno.

U GPP-u dodaju kako učenici srednjih škola uz potvrdu o sufinanciranom prijevozu trebaju donijeti i ovjerenu zamolnicu (u slučaju prve aktivacije, obvezna je i fotografija) i suglasnost roditelja ako su maloljetni. Zamolnice i suglasnosti mogu se podići na GPP-ovim prodajnim mjestima (C. Hadrijana 1, Trg A. Starčevića - pothodnik ili Gajev trg), ili preuzeti s GPP-ove web-stranice.

Učenici koji ne koriste sufinancirani prijevoz, a prvi put aktiviraju svoje butre, obvezni su na prodajna mjesta GPP-a donijeti ovjerenu zamolnicu s jednom fotografijom te suglasnost roditelja. Oba dokumenta mogu se preuzeti na www.ggp-osijek.com, u izborniku Kako napraviti butru?. Prodaja i dopuna učeničkih mjesečnih butri za rujan počinje 25. kolovoza.

Učenici bez sufinanciranja svoje mjesečne kartice za rujan mogu dopuniti od 25. kolovoza. Također su obvezni donijeti ovjerenu zamolnicu i suglasnost roditelja tijekom rujna. Ako to ne naprave, u listopadu više neće moći obaviti dopunu. Sve se učeničke kartice mogu dopunjavati i na prodajnom mjestu na Gajevu trgu. D. Pejić

Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike