Novosti
POLICIJA I DALJE TRAGA ZA POČINITELJIMA

Na Mamića pucano iz malog kalibra
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Istražitelji su na mjestu napada na Zdravka Mamića u zaseoku Vidovićima nedaleko od Tomislavgrada pronašli dva zrna koja su ispaljena iz vatrenog oružja maloga kalibra, a za počiniteljima se još uvijek intenzivno traga, potvrdili su u srijedu za Hinu policijski izvori u Hercegbosanskoj županiji.

Prema riječima policijskog dužnosnika bliskog istrazi, očevid je na lokaciji na kojoj je ranjen u utorak Dinamov savjetnik završio u utorak oko 19 sati, a pronađena su dva zrna od metaka kalibra 7,65 milimetara koji se koristi za male pištolje za “nužnu obranu” ili pak za pištolj strojnicu marke škorpion. Jedno od zrna otkriveno je u jednoj od obližnjih kuća, a drugo u Golfu 7.

Zdravko Mamić ranjen je iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja u Tomislavgradu, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb, gdje je primljen u KB Sveti Duh. U istrazi su uz Mamića, njegovu suprugu i vozača, koji su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon pucnjave, ispitani i drugi svjedoci, uglavnom rodbina koja se okupila na godišnjicu smrti Mamićeva oca. Prema istome izvoru policija analizira i mogući smjer bijega i izvlačenja počinitelja napada. Mjesto na kojem je počinjen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaselak Vidovići u mjestu Zidinama kod Tomislavgrada u neposrednoj je blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Zdravko Mamić ostaje do daljnjega na bolničkom liječenju u Kliničkoj bolnici Sveti Duh, doznaje se u srijedu u toj bolnici. H

Možda ste propustili...

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

ZAHTJEV ZA RASTEREĆENJE

Frizeri: Smanjite nam PDV na 13 posto

Najčitanije iz rubrike