Regija
VIŠE PROSTORA I MANJE TROŠKA

Općina Velika preselila se u zgradu na stadionu
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

VELIKA - Kada je Općina Velika prije nekoliko mjeseci na javnoj dražbi kupila nogometni stadion, pomoćna igrališta i sve objekte, najavljeno je i preseljenje općinske uprave, tada smještene u zgradi koja je vapila za obnovom, prokišnjavala, a drugim katom objekta nisu se nikada ni služili. Nakon uređenja glavne zgrade na stadionu, koja je bila zatvorena deset godina, općinska uprava sa svim uredima i matičnim uredom Državne uprave preselila se u njezino desno krilo.

- Uoči Dana općine Velika i blagdana našeg zaštitnika, sv. Augustina, preselili smo se u nove prostore na adresi Zvonimirova 1a. Kada smo odlučili kupiti stadion, jedan od uvjeta bio je preseljenje općinske uprave jer smo u staroj i dotrajaloj zgradi trošili previše energije. Proteklih deset godina koristili su se samo stadion i nogometni tereni za naš klub, NK Papuk, no mi smo plaćali troškove cijelog objekta. Ovdje imamo šest ureda i općinsku vijećnicu, što zadovoljava naše potrebe, a ostatak prostora u zgradi iznajmit će se poduzetnicima. Već imamo i dva zakupnika, za ugostiteljski prostor bivšeg restorana i frizerski salon, a još su dva poslovna prostora slobodna – istaknuo je načelnik općine Vlado Boban.

Boban poziva poduzetnike, a posebno mlade koji bi se odlučili pokrenuti vlastiti posao, obrt ili proizvodnju, da se jave jer ima dovoljno poslovnog prostora za korištenje. U teretani se trenutno trenira aerobika, a može se organizirati i rad nekih sportskih udruga.

Načelnik je najavio i obilježavanje Dana općine za ponedjeljak, 28. kolovoza, koje počinje polaganjem vijenaca za branitelje poginule u Domovinskom ratu u 10.30 kod križa na groblju, nastavlja se svetom misom u 11 sati u crkvi sv. Augustina i potom svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 13 sati u vatrogasnom domu, na kojoj će biti dodijeljena i javna priznanja najzaslužnijima. AGM Kruna

U staroj zgradi hostel

Staru zgradu Općine općinski čelnici namjeravaju adaptirati u hostel jer Velika, koja se nalazi uz Park prirode Papuk, ima toplice u izgradnji i turizam u razvoju, ali i kronični nedostatak smještajnih kapaciteta.

Dio obnovljne zgrade ponuđen je u najam poduzetnicima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike