Novosti
MATURALNA PUTOVANJA U ŠPANJOLSKU

Osječani putuju, brodska Ekonomska škola odustala
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Vezani članci

STUDENTICA IZ BARCELONE U OSIJEKU

Laia: Nije me strah povratka u moj grad

ČEKA SE ODLUKA O ŠPANJOLSKOJ

Moguć je povrat dijela novca za ekskurzije

MATURANTI IPAK PUTUJU?

Većina roditelja ipak podržava odlazak na maturalno putovanje

Maturanti Opće i Jezične gimnazije te Ekonomske škole iz Osijeka ipak će otputovati u Španjolsku na maturalno putovanje. Odlučili su to u utorak školski odbori tih škola, uzevši u obzir i preporuke putničkih agencija. Ravnateljica Ekonomske škole iz Osijeka Lidija Žaper rekla je za naš list kako Odboru nije bilo lako odlučiti, no ipak su ocijenili da stanje u Španjolskoj nije prepreka da se putovanje realizira. Sličnoga su mišljenja bili i članovi Školskog odbora Opće gimnazije, čiji će maturanti u srijedu (23. kolovoza) otputovati u Španjolsku. Dan poslije tamo će se uputiti i maturanti Ekonomske škole.

Njihovi kolege iz Ekonomsko-birotehničke škole iz Slavonskog Broda pak u Španjolsku neće otići. Početkom nastavne godine učenicima će biti ponuđena druga destinacija, produženi vikend i slično. Prema neslužbenim informacijama, turistička agencija koja je organizirala to putovanje vratit će učenicima velik dio već uplaćenog novca.

Podsjetimo, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak preporučila je prošlog vikenda školskim odborima odgodu svih maturalnih putovanja u Španjolsku, nakon terorističkog napada u Barceloni i Cambrilu. U Španjolsku je ovoga tjedna planiralo otputovati više od 1500 hrvatskih učenika, a vrlo je malo škola to putovanje na kraju i otkazalo.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je zbog terorističkih napada hrvatskim građanima još u petak preporučilo maksimalan oprez na putovanju u Španjolsku, izbjegavanje mjesta velikih okupljanja te informiranje o trenutnoj situaciji iz svih dostupnih izvora. M.Mihelić

U Španjolsku je ovoga tjedna planiralo otputovati više od 1500 hrvatskih učenika