Osijek
POHVALA OBITELJI ĆUPIĆ IZ NJEMAČKE:

“Niste niti svjesni profesionalnosti osječkih liječnika”
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.

Šestogodišnja kći obitelji Ćupić, koja inače živi u Njemačkoj, dobila je povišenu temperaturu i osip kada je nedavno bila na praznicima kod bake i djeda u Osijeku. Stanje je zahtijevalo hitan odlazak u Klinički bolnički centar Osijek, na čiji račun stižu samo riječi hvale, u e-mailu koji je obitelj Ćupić poslala redakciji Glasa Slavonije.

U svojem pismu zahvaljuju Zavodu za dječju neurologiju, genetiku, endokrinologiju i bolesti metabolizma, gdje su liječnici u vrlo kratkom roku stabilizirali zdravstveno stanje djevojčice.

“Najprije moramo zahvaliti liječnici, dr. Maji Štimac koja nas je uputila na Kliniku za pedijatriju. Ona je već kod prvog pregleda prepoznala ozbiljnost situacije, nakon čega je naša kćerka hosiptalizirana na Zavodu. Niste niti svjesni koliko su liječnici i sestre ondje profesionalni i ljubazni i želim pohvaliti cijeli tim. Dr. Višnja Tomac je kćerku primila i dala nam prve informacije, a potom nam je dr. Mato Ćurić sat vremena poslije ponoći dao detaljne informacije o pregledima. Bili smo ugodno iznenađeni i postupkom dr. Martine Kos koja je kćerku vodila i organizirala njezin povratak u Njemačku, a zahvalni smo i doc. prim. dr. sc. Sivliji Pušeljić koja je bila na raspolaganju za sva naša pitanja u svako vrijeme”, niže pohvale obitelji Ćupić. I tim iz Njemačke koji je došao po njihovu kćer, kažu, ostao je zatečen ljubaznošću sestara i liječnika.

“Ne viđa se često da i osmijeh liječi pacijente. Zato čuvajte to što imate, jer čovjek nije ni svjestan što ima dok to ne izgubi”, poručuje ova obitelj čije se dijete, kako doznajemo od dr. Pušeljić, dobro oporavlja u Njemačkoj kamo je odvezeno nakon osmodnevne hospitalizacije u osječkoj bolnici. M. Mihelić

Silvija Pušeljić

pedijatrica iz KBC-a Osijek

RADILI SMO SVE KAO I INAČE,ALI LIJEPO JE ČUTI POHVALE

- Djevojčica je 80 posto bila stabilna kad su odlazili, a mi i inače organiziramo prijevoz inozemnih osiguranika koji imaju osiguranje u državi gdje žive. Kolege iz Njemačke, vozač, tehničar i anesteziolog, bili su oduševljeni kako je sve učinjeno, no to je nama svakodnevica. Radilo se o težoj imunobolesti, i iako bi ta obitelj voljela da je mogla ostati u Osijeku, nakon osam dana zatražili su transport djeteta u Njemačku. Djevojčica je bila u stabilnom stanju, a sve ove pohvale naravno da nam gode. Lijepo je čuti da netko primjećuje naš trud, iako nismo ništa radili što inače ne činimo. To su uobičajene stvari - kaže dr. med. Silva Pušeljić, pedijatrica iz KBC-a Osijek.

Dodaje kako inače bilježe vrlo pozitivna iskustva s pacijentima koji nisu iz Osijeka, odnosno iz Hrvatske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike