Regija
PROGRAM UZ DAN GRADA

Bike, Fun & Run Outdoor Festival u Slatini
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

SLATINA

U okviru programa obilježavanja Dana grada, Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV organizira prvi Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017. Bit će to niz događanja raspoređenih u dva petka i dvije subote početkom rujna, kojima je cilj promovirati sport, rekreaciju i važnost boravka u prirodi, a organizatori kažu da će na taj način u Slatini ove godine produžiti ljeto.

– Ujedno, želja nam je pozicionirati grad Slatinu i Virovitičko-podravsku županiju na karti poželjnih outdoor destinacija svima koji se žele baviti trailom, biciklizmom, planinarenjem, slobodnim penjanjem ili su zaljubljenici u vodu. Događanja u okviru festivala dodirnut će Papuk na jugu i Dravu na sjeveru pokazujući pritom svu ljepotu prirode koja nas okružuje - kaže predsjednica udruge Marika Marić.

Festival počinje 1. rujna u 18 sati izložbom sportskih fotografija u Zavičajnom muzeju Slatine, nakon čega će predavanje održati jedan od naših najvećih alpinista, Vladimir Mesarić. Predavanje će biti posvećeno prvom usponu Hrvata na Mt. Everest 1979. godine, kada je Mesarić bio član ekspedicije sa Stipom Božićem.

Drugoga dana na programu je zanimljiva biciklijada od akumulacije Javorica do Informativno-edukacijskog centra Dravska priča u Noskovcima i natrag do Slatine. Na putu do Drave i Dravske priče sudionici biciklijade posjetit će Pustaru Višnjica, također jedan od turističkih bisera Virovitičko-podravske županije.

Uz sportski stil života svakako ide i briga o prehrani, pa je u nastavku festivala predviđeno zanimljivo i korisno predavanje o važnosti prehrane kod rekreativaca i sportaša, koje će u Hrvatskom domu održati mr. ph. Ljerka Jurić Karoli 8. rujna u 19.15 sati. Kruna festivala bit će 9. rujna, drugi Popišanac Trail i prva canicross utrka duljine sedam kilometara. Popišanac trail održat će se u dvije duljinske kategorije: 13 i 26 kilometara, od kojih je dulja utrka u kalendaru Slavonsko-baranjske trail lige. Sve tri staze obići će neke od najljepših dijelova grada Slatine. Provest će trkače i zaljubljenike u prirodu izazovnim brdskim šumskim putovima, poljima, vinogradima i voćnjacima s pogledima na Papuk s jedne i slavonsku ravnicu s druge strane. Prijave se primaju do 26. kolovoza.

Prvi Bike, Fun & Run Outdoor Festival Slatina 2017. bit će popraćen zanimljivim prezentacijama lokalnih proizvođača hrane i pića, a predstavit će se i mladi slatinski inovatori i pokretači zanimljivih inicijativa kojima je cilj unaprijediti život u gradu Slatini i Virovitičko-podravskoj županiji.

Udruga MOTIV ovim putem želi poslati pozivnicu svim ljubiteljima rekreacije, boravka u prirodi, planinarima, hodačima, trkačima, biciklistima, bez obzira na dob i tjelesnu spremu, da početak rujna provedu aktivno i nezaboravno u Slatini. Petar Žarković

Prvi canicross - utrka u kojoj sudjeluju čovjek i pas

U subotu, 9. rujna, održat će se i prva canicross utrka duljine sedam kilometara. Canicross je jedinstvena utrka u kojoj istodobno sudjeluju čovjek i pas, i prva je ovakve vrste koja će se održati u našoj regiji. Prijave su moguće do 26. kolovoza.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike