Regija
U ŽUPAMA VALPOVŠTINE

Oproštaj od dvojice svećenika
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.

BOCANJEVCI/PETRIJEVCI - Prigodnim zajedničkim druženjem u domu u Bocanjevcima kapelan Krešimir Šaf se nakon godinu dana službe kao župni vikar u Župi Valpovo, koja upravlja i Župom Bocanjevci, oprostio od svojih dojučerašnjih župljana, priopćeno je iz etnosela Bocanjevci.

Dekretom Đakovačko-osječkog nadbiskupa, mons. dr. Đure Hranića, vlč. Krešimir Šaf razriješen je službe župnog vikara u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Valpovu te danom 22. kolovoza 2017. imenovan župnim vikarom u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu.

Uz pjesmu članica ŽVS-a KUD-a Šokadija Bocanjevci i Tamburaškog sastava Čuvari noći mještani Bocanjevaca, Gorice, Vinogradaca, Narda, Šaga i grada Valpova iskazali su zahvalnost za riječi i djela koje je vlč. Šaf uputio u proteklih godinu dana te poželjeli sreću u njegovoj sljedećoj pastirskoj misiji, poručili su iz Bocanjevaca.

I svete mise u Petrijevcima bile su u znaku oproštaja od dugogodišnjeg župnika, vlč. Jure Kreše, koji je u petrijevačkoj župi službovao posljednjih 13 godina.

To prigodom župljani, kao i Općina Petrijevci, darivali su ga skromnim darovima kao mali znak zahvale za sve što je učinio za Petrijevce i Satnicu tijekom svog župnikovanja, a na posljednjoj nedjeljnoj svetoj misi u 11 sati, koju je služio u Petrijevcima vlč. Jure, u ime cijele župne zajednice od njega se oprostio predsjednik Općinskog vijeća Općine Petrijevci, član Župnog ekonomskog vijeća i voditelj župnog zbora te orguljaš Ivan Vrbanić.L.A.

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike