Mozaik
BERNARDA BRUNO

Predstavlja novi singl “Ti i ja”
Objavljeno 23. kolovoza, 2017.

Mlada i iznimno talentirana glazbenica Bernarda Bruno i ove godine svojim moćnim vokalnim sposobnostima osvojila je publiku i žiri na festivalu u Šibeniku.

Prije tri godine debitirala je na šibenskom festivalu (Večeri dalmatinske šansone Šibenik) s pjesmom "Olujna noć"( Duško Rapotec Ute, Robert Pilepić) na kojemu je osvojila 1. nagradu stručnog žirija i drugu nagradu publike! Dvije godine kasnije na istom festivalu osvaja 1. nagradu stručnog žirija s pjesmom "Gdje da nađem mir" (Duško Rapotec Ute, Robert Pilepić).

Bernarda je i ove godine doprla do srca šibenske publike, koja ju je uvijek toplo primila i podržala. Publici i žiriju predstavila je svoj novi pop-singl „Ti i ja“ koji je nastao u suradnji s već uigranim timom koji čine Duško Rapotec Ute, koji se pobrinuo za skladbu, aranžman, ali i za produkciju zajedno s Ivom Popeskićem, dok je Robert Pilepić u suradnji s Bernardom radio na stihovima pjesme.

- Dakle, glazbu ovaj put nisam napisao na tekst, nego sam Bernardi poslao novu pjesmu otpjevanu sa "na na na", a njoj je tekst "legao" čim ju je čula, tako da mi je za par sati vratila demo koji je otpjevala na engleskom na moju matricu - komentirao je Ute.

Budući da je Bernarda tekst napisala na engleskom jeziku, Robert Pilepić ga je preveo na hrvatski i metrički "uštimao" u melodiju. "Ti i ja" je moderna pop-funky pjesma i za razliku od dosadašnje dvije pjesme sa Šibenika - brza, energična i govori o sretnoj ljubavi. Svoje oduševljenje nije mogla sakriti ni Bernarda: "Skladba je baš lijepa, vesela, puna energije. Volim i balade, ali brze su pjesme zapravo moj teren.“

 

 

Za pjesmu je ovih dana snimila i videospot. Redatelj spota je Bruno Grgurić, direktor fotografije Darko Duda, vfx Dino Grgurić.

Jedan od zanimljivih projekata na kojemu je surađivala s Duškom Rapotecom bila je pjesma „Wings for life“ koja je napravljena za svjetsku utrku "Run for life“ koja se održala u svibnju ove godine u Zadru. Svojim stihovima u toj pjesmi, poslala je poruku svima koji su poput nje slabovidni ili na drugi način hendikepirani da se ne predaju i da kroz trčanje i druge sportske aktivnosti budu primjer nepokolebljivosti i optimizma.

Neki od značajnijih nastupa ove mlade glazbenice je sigurno i onaj u dvorani Vatroslava Lisinskog kao gošća Doris Dragović (2014.), Božićni koncert u Ciboni, te niz manifestacija katoličke mladeži po cijeloj Hrvatskoj, ali i Europi, pjevajući duhovnu glazbu.J.Kn.

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike