Sport
DVIJE POBJEDE U NIZU

Cibalia bolji plasman u Prvoj HNL nije imala već pet sezona
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.

Nakon pobjede nad Istrom 1961, druge pobjede zaredom u ovoj sezoni, a prve u gostima, momčad Cibalije zasjela je na sedmu poziciju sa šest osvojenih bodova. Na ruku Vinkovčanima išli su i porazi Rudeša od Hajduka i Lokomotive od Rijeke. Dugo Cibalia nije bila tako visoko, prošle godine ni jednom, a posljednji put u Prvoj ligi još u sezoni 2011./2012. kada je završila na šestom mjestu. Nakon toga krenula je kalvarija Vinkovčana. Već sezonu kasnije ispali su iz prvoligaškog društva, potom su uslijedile tri godine u Drugoj ligi, a prošle godine uglavnom su bili na začelju. Nakon prva četiri kola ništa nije ukazivalo na to da bi samo dva kola kasnije optimizam u svlačionici Cibalije mogao narasti na razinu na kojoj je trenutačno. Bez i jednog boda na kontu Cibalia je dočekala Rudeš i slavila s uvjerljivih 3:0. Ni tada ništa nije upućivalo da bi epilog gostovanja u Puli mogao biti pozitivan. Ipak, momčad Mladena Bartolovića nadvisila je samu sebe i svladala Puljane odigravši vrlo dobru taktičku utakmicu u kojem je krajnji rezultat bio glavni cilj ostati neporažen. U ovom trenutku jasno je da Mladen Bartolović, čija je stručnost osporavana od nekih njegovih kolega, izvlači iz igrača Cibalije maksimum i da je ovaj rezultat plod njegovog rada. Nakon što je iz kluba otišla gotovo cijela momčad koja je iznijela prošlu sezonu, a s druge strane bez i jednog pravog pojačanja Bartolović je izvukao sve dobro iz igrača koji su mu ostali na raspolaganju.

U svakom slučaju ovakav uspjeh Bartolovića i njegove momčadi zalog su optimizmu koji je sada narastao do stropa, a posebice uoči slavonskog derbija koji će se igrati u nedjelju u Vinkovcima. Dvije pobjede u dva kola posljednji put Cibalia je ostvarila pred kraj prošle sezone kada je nadoknađivala zaostatak za Splitom u borbi za ostanak u ligi. Tada su, slično kao i ove sezone, nakon pobjede nad Splitom u Vinkovcima pobjedu ostvarili u Puli protiv Istre 1961 rezultatom 1:2, što su možda bila odlučujuća tri boda koja su spasila Cibaliju od izravnog ispadanja iz lige. Nakon ove dvije pobjede zaredom vjeruje se kako ni bod protiv Osijeka u sljedećem kolu u Vinkovcima više nije nedostižan. Čak bismo mogli zaključiti kako se tako nešto sada i očekuje od igrača u “nebeskoplavom” dresu.

Antun GRGIĆ
Mulemo, Radulović i Smiljanić već napustili Vinkovce

Kako se čini od najavljivanih novih dolazaka u Cibaliju, zasad neće biti ništa. Od petorice igrača koji su došli tijekom protekloga tjedna ostala su još samo dvojica da još koji dan kroz treninge pokušaju poboljšati sliku o sebi i time zadobiti povjerenje trenera Bartolovića. Iz Vinkovaca su već otišli Ladry Mulemo, Stefan Smiljanić i Stefan Radulović, dok su još na provjeri ostali Matej Podstavek i Nejc Potokar.

Nakon povratka iz Pule nogometašima Cibalije na treninzima se priključio i Valentin Stepčić, nekadašnji igrač Istre 1961 i Zagreba. I on će dobiti prigodu nametnuti se u sljedećih nekoliko dana.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike