Sport
RUKOMETNI KLUB OSIJEK

Ćurka očekuje novi “remont” momčadi
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.

Rukometaši Osijeka nakon dva tjedna priprema odradili su i prvu prijateljsku utakmicu. Na memorijalnom turniru “Saša Cesar Celje” Osječani su svladali Đakovo 26:24, no jasno je kako rezultat ipak nije bio u prvom planu. To je istaknuo i trener Osijeka Vedran Ćurak, koji će do starta prvenstva u Prvoj ligi “Sjever” imati još dovoljno provjera za svoje igrače kako bi spremno dočekali novu natjecateljsku sezonu.

- Ovo nam je bila prva utakmica, a već u srijedu ugostit ćemo Požegu, kod koje ćemo onda odigrati u nedjelju i uzvratni susret. Slijedi potom turnir u Đakovu, zatim 5. rujna ogled s Pečuhom, pa 6. sa Spačvom, a onda 8. ili 9. rujna i uzvratni susret s Pečuhom. Bit će nam to i posljednja provjera prije početka prvenstva, koje kreće 16. rujna, i ukupno je sasvim dovoljan broj utakmica za uigravanje. Naravno da rezultat protiv Đakova nije primaran, nego mi je važnije bilo vidjeti kako koji igrač može odigrati na kojoj poziciji. Imali smo ponovno puno promjena u igračkom kadru i trebat će vremena dok se sve to posloži – pričao je Ćurak, kojeg i ove sezone čeka novi “remont” momčadi.

U odnosu prema kadru koji je krenuo u prošlo sezonu, otišlo je čak osam igrača, bilo je, jasno, i dolazaka, a radu s prvom momčadi priključeni su i neki mlađi igrači.

- Ovo je, na žalost, naša realnost i neizbježnost, da svake godine praktički krećemo ispočetka. Imamo u kadru dosta mladih, neafirmiranih igrača, a od prinova za sada su tu Martin Lukac, koji je bio naš kadet, a sada je stigao iz Slatine, zatim Matej Barić, koji je lani igrao u Borovu, te Tomislav Goluža iz Požege. Već sada možemo reći kako smo deficitarni na pivotu jer su nam otišli Luka Stojanović i Rene Mihaljević pa ćemo probati dovesti još nekog iskusnijeg na toj poziciji.

To će, razumljivo, uvelike ovisiti i o financijskim mogućnostima osječkog prvoligaša, koje su i dalje daleko od priželjkivanog. Zato je još uvijek iluzorno govoriti o planovima za “napad” na Premijer ligu.

- Kad budemo mogli jednu generaciju zadržati, nakon dvije godine njezina rasta mogli bismo pričati o ambicijama ulaska u najviši rang. A mi još ne možemo ni ciljano dovoditi igrače za pozicije za koje nam trebaju. Zato nam je cilj da igrači dosegnu neku dodatnu vrijednost i napreduju, da tijekom sezone pružamo dobre igre i prikažemo lijep rukomet, koji bi, nadam se, privukao i više publike. Moram priznati da mi je to kao treneru i malo frustrirajuće, da stalno “zalijevam i podrezujem voćke”, a netko drugi pokupi plodove. Mi kao četvrti grad po veličini ne možemo imati klub u Premijer ligi, a rukomet je najjeftiniji od svih velikih sportova. S novcem koji neki prosječni nogometaš dobije mi bismo čak i Europu mogli igrati. Ali ništa, nama ostaje samo da i dalje radimo te nada kako će se nešto u skorijoj budućnosti promijeniti nabolje – zaključio je trener RK Osijek.

Goran ROGULJIĆ

Vedran Ćurak

trener RK Osijek

Kao treneru malo mi je već frustrirajuće da stalno “zalijevam i podrezujem voćke”, a netko drugi pokupi plodove.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike