Crna kronika
MNOGO POSLA ZA PROMETNU POLICIJU

Dvoje teško ozlijeđenih u prometnim nesrećama na požeškom području
Objavljeno 22. kolovoza, 2017.

POŽEGA - Tijekom vikenda zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama na požeškom području. U petak, oko 11.55 sati, u mjestu Novi Bankovci, 24-godišnji vozač Fiat Punta požeških registracijskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska 43-godišnjem vozaču Renault Clia njemačkih registracijskih oznaka, koji je pak nepropisno pretjecao 48-godišnjeg vozača (upravljao prije stjecanja prava na upravljanje) Golfa požeških registracijskih oznaka. Tom prilikom došlo je do međusobnog sudara vozila i slijetanja s kolnika. Vozač Golfa teško je ozlijeđen, a još šest osoba lakše. Protiv 24-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava, dok su ostala dvojica prekršajno prijavljeni.

Nešto kasnije, oko 17.45 sati, na cesti D-53 između mjesta Vukojevica i Našički Gradac, 32-godišnji vozač motocikla marke Yamaha daruvarskih registarskih oznaka, zbog nepropisnog pretjecanja udario je u VW Passat našičkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnjak. Motociklist je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

U subotu, oko 11.30 sati, u Brestovcu, iz smjera Požege došlo je do prometne nesreće, srećom, bez ozlijeđenih osoba. Iz smjera Požege kretala se kolona od tri vozila, prvo vozilo pravilno je skrenulo udesno na kolni ulaz, zbog čega je Toyota austrijskih registracijskih oznaka usporila. Potom se Seat požeških registarskih oznaka punom snagom udario u Toyotu. Iako je Seat nakon sudara teško oštećen, sreća je da ni vozači ni putnici u vozilima nisu doživjeli teže ozlijede, osim šoka. Vozač Toyote kaže da ga je nagli udarac u zadnji dio, jer je bio koncentriran na vozilo ispred sebe, baš šokirao, te mu je trebalo da shvati što se dogodilo.

U subotu se prometna nesreća dogodila i kod mjesta Daranovci, kada je nepoznati vozač upravljao Opel Astrom osječkih registracijskih oznaka. U jednom je trenutku sletio s kolnika i oštetio metalni nosač ploče za oglase, a potom napustio mjesto prometne nesreće - pješice. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj 20-godišnjak koji je upravljao prije prava stjecanja prava na upravljanje te protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Još su dvije nesreće završile s materijalnom štetom na vozilima, u Dobrovcu je došlo do slijetanja osobnog automobila u putni kanal, a na prometnici Milanlug – Čaglin slijetanje motocikla s kolnika. M.Bugarić/AGM Kruna

Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike