Osijek
UZ 10. OBLJETNICU PANONSKOG PUTA MIRA

Biciklistička utrka Batina - Osijek
Objavljeno 21. kolovoza, 2017.

Deseta će obljetnica otvaranja biciklističke rute Panonski put mira, koja u svojoj dužini od 80 kilometara spaja gradove Osijek i Sombor, biti obilježena nadolazećeg vikenda (25. i 26. kolovoza) na nekoliko lokacija u Osijeku i Baranji. Ovaj će se okrugli jubilej prije svega obilježiti međunarodnom biciklističkom utrkom Liberty Cycling Race event, u organizaciji Biciklističkog kluba Osijek 2010 i Ekološke udruge Vodenica, a sve pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Riječ je o utrci na kojoj će se okupiti stotinjak biciklista s polaznom točkom u Batini (kod spomenika) u subotu u podne kako bi nakon 63 kilometra ušli u ciljnu ravninu kod Rokove crkve u Osijeku (Strossmayerova ulica) negdje iza 14 sati. Završetak će utrke obilježiti dodjela nagrada na Solarskom trgu (kod Vodenice), gdje će se natjecatelji, njihova pratnja i brojni posjetitelji okrijepiti fiš-paprikašem, satarašem i napitcima.

Osim same utrke, Liberty Fest event u petak i subotu (od 14 do 20 sati) u prostoru Barutane na lijevoj obali Drave ponudit će različita predavanja i panel-diskusije informativnog i edukacijskog sadržaja pod nazivom Empower Yourself (Osnažite se) na kojem će nastupiti brojni domaći i strani predavači. Kraj svakog dana ostavljen je za glazbeni dio putovanja. S početkom u 21 sat i završetkom u 6 ujutro u katakombama će se i u petak i u subotu održati glazbeno-plesni spektakli pod nazivom History Edition na kojem će publiku zabavljati renomirana imena s domaće elektroglazbene scene.

Ostale će pojedinosti o ovom događaju biti poznate u srijedu (23. kolovoza), kada će se održati konferencija za novinare. I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike