Sport
OSIJEK - INTER

Smiješni autogol dotukao Inter
Objavljeno 20. kolovoza, 2017.
Za Osijek strijelci Šimunec, Ejupi te Dalić koji je zatresao vlastitu mrežu

Osijek se brzo vratio na pobjedničku stazu nakon europskog šoka protiv Austrije. U susretu sa zaprešićkim Interom odigrali su Osječani vrlo dobru utakmicu koju su začinili s tri pogotka, tri pogođene vratnice i još nekoliko prilika. Dugo bijelo-plavi nisu izgledali tako raspoloženi za igru, a svoj su doprinos ukupno vrlo dobrom dojmu te utakmice dali i gosti koji se nisu zabarakadirali pred svoj kazneni prostor već su pokušavali igrati. U takvom nogometu do izražaja je došla kvaliteta koja je ipak na strani Osječana.

Dvije vratnice

Prvi dio susreta protekao je u obostrano otvorenoj igri, a gotovo je nevjerojatno što nije bilo pogodaka. Osijek je krenuo odvažno i već u prvih desetak minuta je mogao doći u vodstvo. Prvo je Bočkaj u šestoj minuti pucao slobodan udarac posve iskosa s desne strane s 18-19 metara prizemnim udarcem “zaobišao” je “živi zid”, ali je lopta pogodila bližu lijevu vratnicu, pa u vratara Santinija, ali nitko od bijelo-plavih to nije pratio. Tri minute kasnije odlično je glavom pucao Šimunec nakon Lopinog ubacivanja iz kuta, a istakao se Santini sjajnom obranom na vratima gostiju. Ubrzo se javio i Inter. U 13. minuti Ottochian je pucao u padu s desetak metara što je natjeralo Malenicu na prvu ozbiljnu intervenciju. Nekoliko trenutaka kasnije morao je vratar Osijeka i drugi put spašavati ovaj put pred Haramusekom. Serija prilika nastavila se u 24. minuti kada je Lopa solo-prodorom probio desnu stranu obrane Zaprešićana, došao nadomak vrata, ali završni udarac nije bio točan. Dvije minute kasnije opet se sreća osmjehnula gostima. Lopa je odlično proigrao Peroševića koji je uspio iz teške pozicije posve iskosa s lijeve strane “prouvći” loptu ispod Santnija, ali je lopta opet pogodila lijevu vratnicu. Ponovno nije bilo nikoga od Osječana da taj odbijanac spremi u mrežu. Treću ozbiljnu intervenciju Malenica je upisao u 31. minuti kada je s 18-19 metara udarac okušao Puljić. Do odmora dvaput je još s distance pokušavao Perošević. Prvi je udarac fijuknuo iznad grede, a drugog je pored vrata skrenuo netko iz obrane Zaprešićana.

Odluka u pet minuta

Drugi dio susreta počeo je prilikom Intera. U 52. minuti obrana Osijeka bila je neodlučna u izlasku na Raka koji je na koncu pucao sa 13-14 metara izravno u Malenicu. Bilo je to razdoblje u kojem je Osijek dosta griješio u predaji lopte, a imao je dosta problema u zatvaranju sredine terena, pa su gosti lako vladali terenom. Ipak, ubrzo je Osijek uspio srediti svoje redove, pa je počeo opet prijetiti. U 65. minuti nakon udarca iz kuta Šimunec je odlično vratio loptu Ejupiju koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru, ali je najbolji Osijekov strijelac malo oklijevao, dovoljno da bude blokiran. No, lopta je opet otišla u korner, a ovaj put za goste nije bilo spasa jer je Šimunec poput prave “leteće tvrđave” uletio među obrambene igrače gostiju i zabio glavom za vodstvo. Samo četiri minute kasnije Ejupi je izveo minijaturu, lijepo se oslobodio svog čuvara, nakon čega je hladno akciju završio pogotkom koji je donio olakšanje u Gradski vrt. Ne samo na tribinama već i na terenu jer su Osječani nakon toga zaigrali lijepo za oko. Nekoliko lijepih individualnih akcija podiglo je publiku na noge. U 87. minuti Lukić je bio treći nesretnik večeri koji je uzdrmao okvir gostujućeg gola nakon odlične solo akcije. Ipak, ono što nije uspijevalo bijelo-plavima napravio je u sudačkoj nadoknadi stoper gostiju Vedran Dalić koji je nespretno prevario vlastitog vratara i zaokružio uvjerljivu pobjedu Osijeka.

Dalibor KELER

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme oblačno. Teren klizav. Gledatelja: 2357. Sudac: Igor Križarić (Čakovec) - 7. Strijelci: 1:0 Šimunec (65), 2:0 Ejupi (69), 3:0 Dalić (90 - autogol). Žuti kartoni: Mazalović (Inter Zaprešić). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: ANDREJ ŠIMUNEC (OSIJEK)

Osijek

3(0)

Malenica 7, Matas 6,5, Šimunec 7,5, Barać 7,5, Bočkaj 7, Grgić 6, Mudražija 6 (od 73. Lukić 6,5), Vojnović 7, Lopa 6,5 (od 46. Pušić 6,5), Boban 6, Perošević 6 (od 64. Ejupi 7).

Inter

0

Santini 6, Bosec 5,5, Mazalović 6 (od 68. Nekić 5,5), Dalić 5,5, Haramustek 6, Postonjski 6(od 49. Čirjak 5,5), Šarić 6, Ottochian 6 (od 79. Tomičić -), Rak 5,5, V. Blažević 6, Puljić 6.

1:0

Mudražija je izveo korner zdesna, a na loptu je naletio Šimunec i glavom je sa 6-7 metara doslovce zakuaco u mrežu

2:0

Barać je pronašao Ejupija, a on se majstorski oslobodio Boseca došao pred Santinija i onda mirno pogodio sam donji lijevi kut.

3:0

Boban je pokušao proigrati Grgića, činilo se kako je to neuspio pokušaj, ali se tu našao gostujući stoper Dalić koji je ničim izazvan pogodio vlastitu mrežu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike