Novosti
KANADERI IPAK LETE

Kiša pomogla ugasiti požare
Objavljeno 20. kolovoza, 2017.

Malo kiše koja je preko noći pala na širem području Šibenika nije donijelo konačan spas i odmor za vatrogasce, ali je situacija puno bolja u odnosu na paklenih nekoliko prošlih dana, kazao je u nedjelju županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić. Požari na Svilaji i Promini su pod kontrolom i u fazi su dogašavanja, pa su jake vatrogasne snage još uvijek na terenu. Požar u blizini Polače pokraj Knina je lokaliziran i tamo također vatrogasci dogašavaju vatru, kazao je Dukić Hini.

Protupožarne zračne snage Oružanih snaga RH i u nedjelju su angažirane u gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. Tako su dva kanadera CL-415 sudjelovala u gašenju požara na brdu iznad tunela Dubovica na otoku Hvaru, a nakon uspješnog gašenja tog požarišta, bili su angažirani i na požarištu Promina, priopćili su iz Ministarstva obrane. Najnoviji požar izbio je u Smokoviću kod Zemunika te su na to požarište upućena dva airtractora AT-802. Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage izbacile su oko 350 vodenih bombi te ostvarile 63 sata naleta na požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 236 požara (83 u Šibensko-kninskoj, 78 Splitsko-dalmatinskoj, 59 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji). Zračne snage PP NOS OS RH u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 2060 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 60.000 tona vode te su prevezle 276 vatrogasca i vojnika OS RH te 36 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Možda ste propustili...

ANGAŽMAN OZRENA PROHIĆA U HNK-U U OSIJEKU

Ham: Najoštrije osuđujem svako nasilničko ponašanje

SREDIŠNJI SKUP HDZ-A ZA 4. IZBORNU JEDINICU

Plenković: Dokazali smo se u najvećim krizama