Mozaik
HANG LOOSE NA BOSUTU

Filmovi, motori, plesnjak i klopa na vinkovačkom rockabilly festivalu
Objavljeno 21. kolovoza, 2017.
Riječ je o Open air festivalu glazbe 50-ih & 60-ih godina

Hang Loose i Udruga mladih XO-VK položili su ispit organizacije jednog velikog događaja kakav je bio Hang Loose - Rockabilly festival u Vinkovcima.

Mnogi posjetitelji koji su došli na sportsko igralište vinkovačke Gimnazije složni su u jednom: “Bravo Ana i Matija Vukoja”, vlasnici Hang Loosea, a bravo i za Udrugu XO-VK te sve one koji su bili uključeni u organizaciju, jer je to bio uistinu spektakl europskih razmjera.

Kad govorimo o samom Hang Loose - Rockabilly festivalu bio je to Open air festival glazbe 50-ih & 60-ih godina, američkih i oldschool automobila, motora, filmova, plesnjaka i pin up djevojaka.

Šareni štandovi

Prvo kad dođete na samo igralište mogli ste vidjeti veliki broj šarenih štandova, gdje smo imali široku ponudu za svakog ponešto, a u drugom dijelu sportskog igrališta za sve željne odličnih tetovaža bio je tu Slaven Kustura Hellboy Tattoo iz Županje koji je tetovirao u T2 kombiju.

- Imali smo veliku posjećenost, mnogi mladi su došli kako bi se tetovirali, a neki da se samo informiraju o samom tetoviranju. Malo je sve bilo neobično, jer je samo tetoviranje bilo u oldtimer kombiju, tako da smo se prilagodili Hang Loose - Rockabilly festivalu. Najviše su se tražili motivi vezani uz glazbu, note, ali u principu sve radimo - rekao je Slaven Kustura.

Tijekom dana mogli smo vidjeti stare oldtimer automobile, kao i motore te sve ono što ide uz jedan ovakav festival, a posebno je bilo zanimljivo gledati kako se mnogi fotografiraju uz ljubimce na četiri kotača.

Za one malo hrabrije bili su tu frizerski salon Dlaka22 (Pin up djevojke) i Barbershop Španić (Krešimir Španić), koji su bili dežurni za frizure, make up & brijanje, gdje smo vidjeli jako mnogo posjetitelja svih generacija od djece do osoba treće životne dobi.

Ono što se moglo primijeti na svakom koraku vidjeli smo muške i ženske frizure u rockabilly stilu uz nezaobilaznu mašnu kod djevojaka, tako da je sve bilo u šarenom tonu i znaku rockabillya, kako to bude na tim festivalima, a zasigurno daje još posebnu notu ukupnog dojma.

U drugom dijelu Hang Loose - Rockabilly festivala na red su došli koncerti koji su rasplesali igralište vinkovačke Gimnazije, a oni koji nisu znali korake, bili su tu plesači iz plesne škole Back to Swing.

Odlično ispunjeno igralište vinkovačke Gimnazije pljeskom je nagradilo sve izvođače, a to su bili DJ Bronco, Mississippi Queen (Zagreb), Moonshine alligators (Novi Sad) i The Cat Paws (Daruvar) koji su svojom svirkom rasplesale sve generacije.

Langošice, kobasice...

Uz dobru zabavu i ide dobra klopa, tako smo mogli vidjeti štandove s popularnim langošicama, kao i štand s kobasicama, a kad se dobro jede mora se i zaliti, onda je tu bilo i štandova s pivom, kao i kućica u kojoj je bio smješten Buba Bar od Udruge osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, gdje su vrhunsku kavu posluživale osobe s Down sindromom.

Na kraju smo imali i veliku tombolu bicikl SentiMental bikes koji još uvijek čeka svog vlasnika jer se dobitnik izvučenog broja još nije javio organizatorima.

Prema riječima Ane Vukoje koja je uz supruga Matiju uložila mnogo truda, želje i volje da se u Vinkovcima napravi nešto novo, nešto mnogo drugačije, sve je prošlo više nego savršeno i kako je rekla srce joj je puno, jer su uspjeli u nakani da se u Vinkovcima organizira nešto što će privući mnoge ljude kako bi se evocirale uspomene na 50. i 60. godine i rockabilly stil koji se već puni pet godina njeguje u njihovom ugostiteljskom objektu Hang Loose.

Kad je sve utihnulo i koncerti privedeni kraju, Hang Loose i Udruga XO-VK spustili su zastor na prvi Hang Loose - Rockabilly festival o kojem će se još dugo pričati i pisati, jer je to svojom organizacijom zaslužio, a kako su najavili organizatori u planu za sljedeću godinu je proširenje na više dana uz mogućnost kampiranja., što bi dodatno podiglo Hang Loose - Rockabilly festival.

Na kraju recimo pokrovitelji prvog Hang Loose - Rockabilly festivala su Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Turistička zajednica Grada Vinkovca, te tvrtka Promo Cibalae uz sponzore kako su rekli, bez kojih se ovaj festival ne bi mogao organizirati.

Mario KOKAJ
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike