Osijek
BROĐANČANI KOD DOŽUPANA IVANOVIĆA

Na Olimpijadi starih sportova 2017.
900 natjecatelja u 22 discipline
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

”Olimpijada starih sportova, 45. po redu, održat će se u Brođancima, od 25. do 27. kolovoza, a sudjelovat će 409 ekipa s devetstotinjak natjecatelja”, izvijestili su u petak Gorana Ivanoviće, dožupana osječko-baranjskog, Antonia Sobola, direktora županijske Turističke zajednice i Snježanu Staščik, pročelnicu županijskog Ureda za prosvjetu, bizovački načenik Srećko Vuković i predsjednik Izvršnog odbora Olimpijade Veljko Gudelj sa suradnicima.

Ivanović je kazao kako je Županija stavila u prioritet Olimpijadu jer je to jedan od brendova ovoga dijela Hrvatske i jedna od rijetkih manifestacija koja njeguje tradiciju starih igara kakvima su se zabavljali naši stari dok su čuvali stada na brođanačkom području.

Gudelj je istaknuo kako manifestacija stoji približno 150.000 kuna, okupit će natjecatelje iz sedam hrvatskih županija te iz Bosne, koji će se natjecati u 22 discipline. Prvog su dana popratni sadržaji uz kipare i izložbu na temu starih sportova, drugog će se dana uživati u gastronomskom natjecanju, a sva će se sportska natjecanja održati 27. kolovoza. Gudelj je dodao kako će se održati i izložba zlatoveza i radova desetak kipara, a i ove će se godine okretati vol na ražnju. Vuković je zahvalio na potpori Osječko-baranjske županije i napomenuo kako je i Općina Bizovac financijski i na sve druge načine uključena u organizaciju brođanačke Olimpijade. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike