Regija
BSK TERMIA

Uskoro susret zlatne generacije
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

BIZOVAC

Najveći domet i uspjeh u dugogodišnjoj povijesti NK-a BSK Termia Bizovac, koji je prošle godine obilježio 90. obljetnicu svoga postojanja, ostvarila je generacija igrača i uprave nastupajući u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi, u natjecateljskoj sezoni - 1997./98. godine.

Naime, u sklopu devedesete obljetnice kluba svoj jubilej, 20. obljetnicu od igranja u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi, obilježila je zlatna generacija 1996./97. godine, koja je tada osvojila visoko 5. mjesto u iznimno jakoj konkurenciji hrvatskih trećeligaša iz Slavonije i Baranje. Međutim, generacija igrača i uprave u natjecateljskoj sezoni 1997./98. godine, nastupajući u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi, osvojila je još bolji uspjeh - 4. mjesto, na ponos svih iskrenih zaljubljenika u NK BSK Termia.

- Ovaj jubilej dostojno će se proslaviti kao znak sjećanja na zajedništvo i uspjeh bizovačkog nogometa, kada su u sinergiji sa seniorskom ekipom uspješno djelovale i četiri ekipe mlađih uzrasta, jer ovaj rezultatski domet ostvaren je najvećim dijelom zahvaljujući izuzetno dobroj suradnji i prijateljstvu igrača, trenera i uprave, kao i njihovih sponzora u to vrijeme, a to su bile Bizovačke toplice, Općina Bizovac i OŠ Bratoljuba Klaića Bizovac - poručuje jedan od glavnih organizatora i inicijator susreta Ivica Baković, dodajući da je uvijek dobro i korektno istaknuti ono što je povijesno činjenično vrijedno i dobro, pogotovo što su većinu nogometaša tadašnje zlatne generacije NK-a BSK Termia 1997./98. godine činili igrači s prostora općine Bizovac.L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike