Regija
ODOBREN JOŠ JEDAN PROJEKT

U Đakovo dolazi 32 mladih iz čak deset zemalja
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
Projekt je odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU-a u okviru Erasmus+ programa

ĐAKOVO - Udruzi CET platforma odobren je još jedan Erasmus+ projekt koji će se održati u Đakovu. Projekt je, kako doznajemo od predsjednika Udruge Tomisava Bogdana, odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU-a u okviru Erasmus+ programa – Ključna aktivnost 1 za područje mladih.

- CET platforma tako će u okviru projekta “Human rights education for European values equalization” (“Edukacija o ljudskim pravima za izjednačavanje Europskih vrijednosti”) okupiti 32 mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Kosova, Makedonije, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Crne Gore i Bugarske. Glavne teme projekta su migracije i ljudska prava, a sudionici će sudjelovati u tematskim diskusijama, debatama, prezentacijama, kreativnim radionicama te ostalim oblicima neformalne edukacije - pojašnjava Bogdan te dodaje: ”Također, CET platforma će na projektu ugostiti i predstavnike Centra za mirovne studije iz Zagreba koji već 20 godina rade i djeluju u okviru tema migracija i ljudskih prava te predstavnike javnog i političkog života koji se bave zaštitom ljudskih prava u Hrvatskoj.”

Ciljevi projekta su, ističe Bogdan, podizanje razine ključnih kompetencija ljudi koji rade s mladima u području ljudskih prava, jačanje kapaciteta partnerskih organizacija te organizacija koje s njima surađuju, poticanje mladih na uključivanje u aktivno građanstvo i demokratski život, promocija socijalne uključenosti, tolerancije, solidarnosti i interkulturalnog dijaloga među mladima, te podizanje svijesti o važnosti zaštite ljudskih prava te europskih vrijednosti

- Projekt je počeo 1. kolovoza ove godine i traje deset mjeseci, dok će se glavna aktivnost, tečaj osposobljavanja, održati od 16. do 24. siječnja 2018. u Đakovu. U okviru projekta održat će se i cijeli niz lokalnih aktivnosti, predavanja i radionica kako bi uključili i što veći broj mladih i zainteresiranih građana na lokalnoj razini - pojašnjava predsjednik Udruge Tomislav Bogdan.

Maja MUŠKIĆ
Poziv svim zainteresiranima

“CET platforma i ovim putem poziva mlade koji su zainteresirani za uključivanje u aktivnosti za mlade te sudjelovanje na međunarodnim aktivnostima i osposobljavanjima da nam se jave na croatia@cetplatform.org ili da posjete našu facebook-stranicu gdje mogu naći više informacija o našim aktivnostima”, poziva Bogdan.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike