TvObzor
NASTUP SÓLSTAFIRA U TVORNICI KULTURE

Islandske metal legende dolaze u Zagreb
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
Sólstafir će prvi put posjetiti Hrvatsku 2. prosinca na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture, na kojem će im podršku dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur

Islandske metal legende Sólstafir prvi će put posjetiti Hrvatsku 2. prosinca na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture, na kojem će im podršku dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur.

Sólstafir postoje od sada već davne 1995. i kroz godine su gradili svoj zvuk od početnog black metala prema današnjem post metal zvuku, koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka poput Mogwai ili Explosions in the Sky nego nekim metal bandovima. Uz velika priznanja kritike, od samih su početaka na svoju stranu pridobivali i publiku, pa su danas jedan od najtraženijih bendova na metal i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta. Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupimaSólstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bendova i postali predvodnici scene, dohvativši konačno i ozbiljnije diskografske tiraže. U Zagreb dolaze na promotivnoj turneji aktualnog studijskog albuma "Berdreyminn", objavljenog sredinom proljeća.

Posebnu težinu zagrebačkom nastupu daje i izbor predgrupe; Sólstafiru će se, naime, pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt Dankinje Amelie Bruun. U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala Myrkur je pravo osvježenje i jedna od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe danas. I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje, album “Mareridt”, koji će biti objavljen u rujnu.

I za Sólstafiri za Myrkur koncert u Tvornici kulture bit će premijerno predstavljanje hrvatskoj publici. Ulaznice su u prodaji od 31. srpnja po cijeni od 100 kuna, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 120 kuna. (N.K.)

THE KILLS & LOVELY QUINCES

Kolovoz u Zagrebu postaje iz godine u godinu sve jači koncertni mjesec. Ovog ljeta titulu najuzbudljivijeg rock nastupa definitivno odnosi subotnje (19. kolovoza) gostovanje grupe The Kills u Tvornici kulture. Na njihovu prvom dolasku u Hrvatsku podršku će im pružiti Lovely Quinces. Alison Mosshart i Jamie Hince u Zagreb dolaze u sklopu velike europske turneje, na kojoj prevladavaju festivalski nastupi. Bend trenutno promovira čak dva izdanja – album “Ash & Ice” i EP “Echo Home – Non-Electric”, kojim je obilježio 15 godina od objave prvijenca. Killsima će se u Tvornici pridružiti naša Lovely Quinces, koja je na budimpeštanskom festival održala izuzetno zapažen nastup 11. kolovoza. Naša najcjenjenija kantautorica iza sebe ima nekoliko europskih i američkih turneja, nastupe s Robertom Plantom, Morcheebom, Tame Impalom, Thursten Mooreom i grupom Giant Sand, a trenutno priprema nastavak hvaljenog EP-a “Meet Me In Moscow”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike