TvObzor
13. POZITIVAN KONCERT U DOMU SPORTOVA

Najveći dvoranski glazbeni događaj
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
U Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, 2. prosinca, nastupiti će Brkovi, Kawasaki 3P-a, Elemental, Repetitor i Otrovna Kristina

Trinaesto izdanje Pozitivnog koncerta, najvećeg i najdugovječnijeg domaćeg dvoranskog glazbenog događaja, održat će se u subotu, 2. prosinca, u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova uz nastupe čak pet izvođača – Brkova, Kawasaki 3P-a, Elementala, Repetitora i Otrovne Kristine.

Nakon specijalnog prošlogodišnjeg Pozitivca na kojem su nastupili Josipa Lisac, Bajaga, Rundek Cargo Trio i Luce, ova središnja zimska glazbena manifestacija vraća se zvuku koji je dominirao koncertom već duže od desetljeća, ali i s pojačanim brojem izvođača. Umjesto standardna četiri benda ovaj put zasvirat će njih pet.

Svoje prve nastupe na Pozitivnom koncertu upisat će dva fantastična rock-trojca – beogradski Repetitor i zagrebačka Otrovna Kristina. Oni će podijeliti pozornicu s tri izvođača koji već imaju iskustva i sa svirkama na Pozitivcu i s rasprodavanjem jedne od dvorana zagrebačkog Doma sportova. Brkovima, Kawasaki 3P-u i Elementalu bit će to jedine svirke u Zagrebu u dogledno vrijeme.

Događaj koji je u trinaest godina prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do pet zaredom rasprodanih Velikih dvorana Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom razdoblju grada Zagreba. Pozornicom Pozitivca proteklih dvanaest godina prodefilirali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek Cargo Trio TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Urban & 4, Jonathan, Massimo i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 80.000 ljudi. Sve te brojke čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock-koncertom.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDS-a, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica okupiti izuzetno jak line up regionalne scene.

Ulaznice su u prodaji od 24. srpnja po cijeni od 55 kuna, a od 17. rujna do 11. studenoga cijena će im iznositi 70 kuna. Nakon toga datuma za ulaz će trebati izdvojiti 80 kuna, a na sam dan koncerta 90 kuna. (N.K.)

Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike