TvObzor
ŠVEDSKA MINISERIJA "NE LAŽU SAMO UBOJICE"

Uzbudljiv triler prepun ljubavi, intriga, izdaja, tajni i laži
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
Serija se temelji na kriminalističkim romanima Marije Lang, a radnja je smještena u očaravajuće lijepi i autentični švedski krajolik Bergslagena

Profesor s fakulteta poziva Puck na proslavu Ivanja u svoju vikendicu na osami na jednom otoku. Među pozvanim prijateljima je i Einar Bure. Puck i Einar su potajno u vezi, i samo je zbog njega prihvatila poziv. U zavodljivo lijepim ljetnim noćima među gostima na otoku rastu erotske tenzije. Nakon romantičnog izleta s Einarom, Puck otkriva da je jedna uzvanica ubijena. Einar poziva svog prijatelja Christera Wijka, no dok Christer dođe, truplo nestane. A kada jedini brod na otoku također nestane, kontakt s vanjskim svijetom više nije moguć. Zatočeni su na otoku, a ubojica je među njima. U takvim okolnostima Puck bolje upoznaje Einara i Christera. No prije nego što otkriju ubojicu, još će dvoje ljudi biti ubijeno, a jedna će osoba počiniti samoubojstvo.

Serija se temelji na kriminalističkim romanima Marije Lang, a radnja je smještena u očaravajuće lijepi i autentično švedski krajolik Bergslagena. U šest epizoda upoznajemo Puck i Einara Burea, koji pomažu policijskom načelniku Christeru Wijku u hvatanju ubojica. Ubojice su uvijek među nama, a sva su ubojstva zločini iz strasti. Svaka je epizoda klasičan krimić u kojem pratimo živote i peripetije u životima zanimljivih likova u uzbudljivom trileru prepunom ljubavi, seksa, intriga, izdaje, tajni, laži i smrti.

"Zadatak je zagonetnog krimića ponuditi nekoliko sati bijega od stvarnosti i zainteresirati nas za rješavanje opisanog problema. Lagani, i katkad apsurdni, komični prizvuk meni je važniji nego teški i ozbiljni socijalni realizam." - Maria Lang.

GLavne uloge u serijalu tumače Uloge: Tuva Novotny (Puck Ekstedt), Linus Wahlgren (Einar Bure) i Ola Rapace (Christer Wijk). Režiju potpisuje Birger Larsen, a producentica serije je Reneé Axö. (N.K.)

Foto: HRT
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike