Mozaik
GLAZBENI VIRTUOZI - HARMONIKAŠICA I GITARIST

Merima Ključo i Miroslav Tadić na 26. kastafskom kulturnom letu
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

Svjetski cijenjeni glazbeni virtuozi, harmonikašica Merima Ključo i gitarist Miroslav Tadić, kastavsku će publiku odvesti na jedinstveno glazbeno putovanje predstavljanjem Artimije, novog zajedničkog projekta, 18. kolovoza, u sklopu 26. kastafskog kulturnog ljeta.

Merima Ključo i Miroslav Tadić, nakon dugogodišnjeg prijateljstva i međusobnog glazbenog afiniteta, udružili su snage i stvorili Aritmiju - novi projekt kojim predstavljaju svoje skladbe, aranžmane i improvizacije. Koristeći se širokim spektrom glazbenog materijala, od Bacha, Couperina i Satieja do kompleksne balkanske etnoglazbe neobičnog ritma, metričkih i melodijskih struktura, majstorski duo udružuje svoja velika i raznolika iskustva za stvaranje dirljivih i jedinstvenih glazbenih pejzaža - ističu organizatori.

Merima Ključo sviranjem harmonike obuhvaća vrtoglavu raznolikost glazbe koje proizlazi iz velikog iskustva i razumijevanja glazbe. Ljubav prema world musicu, bosanskoj glazbi posebice, nešto je što Merima želi podijeliti s publikom. Kao producentica, skladateljica i aranžerka izuzetno hvaljenog albuma Zumra, stvorila je slojevitu klasičnu interpretaciju glazbene tradicije koju njeguje. Njezine su skladbe i aranžmani originalni i suvremeni, koristeći se pritom proširenim tehnikama s tradicionalnim glazbenim oblicima. Merima Ključo držala je radionice i tečajeve u konzervatorijima i sveučilištima diljem svijeta.

Gitarist, skladatelj i improvizator Miroslav Tadić, završio je formalno glazbeno obrazovanje u SAD-u, nakon što je studirao u Italiji i bivšoj Jugoslaviji. Nastupao je i snimao u raznim sredinama i glazbenim stilovima; od glazbe baroka i klasičnog razdoblja do bluesa, jazza, rocka i world music glazbe. Redovito nastupa u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Japanu. Sklada solo i komornu glazbu, glazbu za brojne eksperimentalne filmove, plesna i kazališna djela. Predaje na prestižnom kalifornijskom Institutu za umjetnost u Los Angelesu od 1985. N.Vek.

Možda ste propustili...

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike