Sport
ZORAN ZEKIĆ, TRENER OSIJEKA:

Bilo bi glupo da se sad zaustavimo
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

Zoran Zekić nikada nije izgledao zadovoljnije, a iskreno ni mirnije. Doveo je Osijek u predvorje raja, ali on definitivno nije tip koji bi se time zadovoljio. Zekić želi ući s bijelo-plavima u taj raj, iako je već sad napravio s Osijekom najveći europski rezultat. Nikada do ovog ljeta bijelo-plavi nisu preskočili tri stepenice u europskim kupovima. Grad “tuče” velika euforija, dosta je onih koji misle kako će Osijek pregaziti Austrijance “kao plitak potok”, ali trener je čvrsto na zemlji.

Austria iskusnija

- Ne sviđa mi se takav način razmišljanja. Austrija je ozbiljna momčad i neće nam biti nimalo lakše nego protiv PSV-a. O toj utakmici s Nizozemcima će se još dugo pričati, ali ova protiv Austrije ima još veću važnost. Došli smo na prag ulaska u skupine Europske lige. Tko je uopće to mogao zamisliti kada smo počinjali ovaj pohod, zato bi bilo glupo da sad stanemo jer ćemo podcijeniti suparnika. Pa nije Austria slučajno ovdje. Prošle sezone igrali su u skupinama Europske lige, imaju daleko više europskog iskustva od nas, dakle moramo biti pametni i kompaktni. Mi tek stvaramo ime, a oni to već dugo u europskim razmjerima jesu - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka uoči utakmice s bečkom Austriom.

ZAHVALA BJELICI

Nenad Bjelica koji je vodio Osijek kroz europsku kampanju 2000. godine nedvosmisleno je poručio kako su Zekić i njegovi igrači nadmašili tu priču s početka stoljeća.

- Hvala Nenadu na tome, ali iskreno nisam od njega drugo ni očekivao jer znam koliko voli ovaj grad i NK Osijek - rekao je Zoran Zekić. D.Kl.

REPREZENTATIVCI

Osvrnuo se trener Zoran Zekić i na pozive za reprezentaciju koje su dobili Borna Barišić (A selekcija) i Petar Bočkaj (U-21 reprezentacija).

- To je sjajna stvar za klub i za njih. Ti su pozivi dodatno podignuli atmosferu unutar momčadi, a vjerujem kako će biti i velik motiv za njih dvojicu da se nastave dokazivati. Za te pozive koje su dobili zaslužna je cijela momčad i toga trebaju biti svjesni - kaže Zekić. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike