Crna kronika
PU BRODSKO-POSAVSKA

Stranci voze 210 na sat, a domaći pijani za volanom
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Policija je ponovno imala posla sa stranim vozačima koji divljaju hrvatskim autocestama. Nakon što je 22-godišnjem Britancu ispisala kaznu od 11.600 kuna zbog niza prekršaja, među kojima je i vožnja brzinom od 244 km/h, za sličan su prekršaj kažnjena još dva stranca.

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod kaznili su na autocesti kod Brodskog Stupnika 44-godišnjeg turskog državljanina za kojeg su utvrdili da se BMW-om švicarskih registracijskih oznaka kretao brzinom od 210 km/h te 44-godišnjeg švicarskog državljanina koji se Porsheom švicarskih registracijskih oznaka autocestom kretao istom nedopuštenom brzinom.

Probleme u prometu pravili su i domaći vozači, PU brodsko-posavska izvijestila je o dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

- Dana 14. kolovoza, u 23.40, u mjestu Cage došlo je do prometne nesreće u kojoj su ozlijeđene četiri osobe. U očevidu je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila jer se 42-godišnji vozač, koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,92 g/kg, nije kretao sredinom svog kolničkog traka pa je desnim kotačima zahvatio zemljanu površinu uz rub kolnika, nakon čega je sletio u putni kanal, gdje je prednjim dijelom automobila udario u betonski kolni ulaz. Nakon zaustavljanja došlo je do požara elektroinstalacija na motoru automobila, a ugasili su ga pripadnici DVD-a Okučani. U toj prometnoj nesreći teške ozljede zadobio je vozač te dva 35-godišnja putnika, a lake 40-godišnji putnik. Ozlijeđeni su hospitalizirani u bolnici u Novoj Gradiški - prioipćili su iz policije.

Policijski službenici protiv 42-godišnjeg vozača podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje na kazneno djelo izazivanja prometne nesreće.

Dana 15. kolovoza u 4.15 u blizini Novog Topolja dogodila se još jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. U očevidu je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila kada je 28-godišnji vozač, koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,83 g/kg, zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i automobilom prešao na travnatu površinu, gdje je prednjim lijevim dijelom udario u ploču za označavanje zavoja na cesti te ju srušio, a potom sletio u odvodni kanal. U toj prometnoj nesreći teške je ozlijeđena 23-godišnja suvozačica, a vozač je zadobio lakše ozljede. Liječnička im je pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu. Protiv vozača slijedi kaznena prijava.

Eduard SOUDIL
Na mopedu bez dozvole i kacige

Policijski službenici PU brodsko-posavske u Okučanima su, nadzirući promet, zaustavili 20-godišnjeg mopedista. Pritom su utvrdili da je 20-godišnjak upravljao vozilom kojemu je istekao rok tehničkog pregleda i osiguranja, i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te bez zaštitne kacige na glavi. Policijski su službenici 20-godišnjaka odmah isključili iz prometa te protiv njega podnose prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

stranci

UBRZANO PUNE PRORAČUN RH

Možda ste propustili...

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura