Osijek
ELEKTROMODUL POVEĆAO BROJ MJESTA U NAPLATI

Naplata parkiranja oko KBC-a, u “Štrosi” i Pejačevićevoj od 1. rujna
Objavljeno 17. kolovoza, 2017.

Još samo nešto manje od dva tjedna građani će moći besplatno parkirati u okolici Kliničkog bolničkog centra te na početku Strossmayerove ulice. Naime, kako je i najavljeno, od 1. rujna u prvu zonu naplate uvode se parkirališta u Huttlerovoj i Parku kraljice Katarine Kosača, potom u Ulici Franje Mückea te Monspergerovoj, ali i na dosadašnjim parkinzima u Strossmayerovoj, obilježenim na sredini ulice. Tijekom srpnja i kolovoza obnovljene su plave oznake na svim parkiralištima u sustavu naplate.

To nije i jedina novost za sve vozače, s obzirom na to da od Ane Kocelj, direktorice Elektromodula, doznajemo kako se u drugu zonu naplate uvodi ostatak Pejačevićeve, točnije od Dubrovačke do Rokove, pa će se tako parkiranje u Pejačevićevoj plaćati od Trga pape Ivana Pavla II. sve do Rokove ulice.

- Od ostalih novosti tu je i prelazak Ulice kardinala Alojzija Stepinca iz druge u prvu zonu naplate, no cijene parkiranja ostaju nepromijenjene. Za prvu zonu cijena parkiranja za sat vremena i dalje iznosi četiri kune, odnosno 72 kune za dnevnu kartu, dok za drugu zonu iznosi tri kune, a dnevna je karta 59 kuna. U trećoj zoni cijena za sat parkiranja ostaje dvije, a dnevna karta 46 kuna, pojasnila je Kocelj, dodajući da se ni cijene mjesečnih karata također ne mijenjaju. U prvoj i drugoj zoni stanarska mjesečna karta stoji 50, za tvrtke 275 kuna. U trećoj je zoni stanarska karta 20, a za tvrtke 137 kuna. Sve su izmjene u skladu s Rješenjem o utvrđivanju zona, cjenika karata za parkiranje i vremena naplate parkiranja osobnih vozila, a koji je donio Grad Osijek. Novim je Rješenjem smanjen broj mjesta u naplati u Stepinčevoj i Neumanovoj ulici, a od 1. rujna iz sustava naplate trebao bi se izuzeti i dio mjesta u Jägerovoj i Školskoj ulici, i to ispred Filozofskog fakulteta.

Inače, novim rješenjem broj mjesta u naplati povećava se za 184, i to na ukupno 3396 parkirališnih mjesta. Sukladno tome, povećava se i iznos naknade za koncesiju na 2.193.096,72 kune godišnje. M. Mihelić

Plaćanje parkinga i kupnja dnevnih karata preko novog web shopa

Kako ne biste morali dolaziti u sjedište Elektromodula u Hebrangovu 7, ta tvrtka od 1. rujna aktivirat će uslugu web shop, pomoću koje će korisnici moći kupiti stanarsku kartu za parkiranje “on line”, a na isti način moći će se plaćati parking i dnevne karte.

- To će biti bez ikakvih dodatnih troškova za korisnika. Dovoljno će biti registrirati se na našim web-stranicama i kartu kupovati putem interneta - pojasnila je Kocelj.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike