Regija
TURISTIČKO LJETO

Na trgu održana Hrvatsko-mađarska večer
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

VALPOVO

U sklopu manifestacije Valpovačko turističko ljeto i u organizaciji Grada i Turističke zajednice Valpova, na Trgu kralja Tomislava održana je Hrvatsko-mađarska večer. Premda je, suprotno najavama, izostao nastup Folklornog ansambla Szany Bokréta iz Mađarske, a nisu se pojavili ni najavljeni članovi pjevačke skupine Pajdaši iz Bocanjevaca, koji su trebali nastupiti uz domaći HKUD Valpovo 1905, brojni su Valpovčani i njihovi gosti popratili nastupe HKUD-a Biseri Slavonije iz Beničanaca i KUD-a Slavonac iz Podravske Moslavine.

Posjetitelji ističu da je za posebnu pohvalu bio gastonomski dio programa, u sklopu kojeg je u humanitarnoj akciji, prodajom prigodno pripremljenih jela u kotliću, prikupljan novčani prilog za djelovanje Udruge MI iz Valpova. Prodano je 148 porcija čobanca, fiša i paprikaša, a osim domaćih, već dobro poznatih, kuhara iz Udruge Slavonski kotlić te lovačkih društava Šljuka i Jelen nazočne je oduševio i mađarski gastronom Nagy Roberto, koji je kuhao paprikaš, i nastupao kao predstavnik Turističke zajednice Grada Harkanja.

Već u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 18 sati održat će se nova priredba u sklopu manifestacije Valpovačko turističko ljeto, na kojoj će nastupiti Cappucino light band i kada će se održati natjecanje ugostitelja u kuhanju čobanca, najavili su organizatori.L.A.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike