Regija
GRADIT ĆE SPORTSKO-REKREACIJSKI CENTAR

Bazensko-kupališni kompleks
dobit će prioritet u izgradnji
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

ŽUPANJA

Izrađeno je Idejno-urbanističko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Laze, kojim su predviđeni brojni sadržaji, tako da će Županjci moći kvalitetno provoditi vrijeme, uživati u druženju, rekreaciji i raznim sportskim aktivnostima.

Olimpijski bazen

Laze se prostiru na približno 22 hektara. Obuhvaćaju prostor između ribljeg restorana i savskog nasipa, sve do odvodnog kanala Sladorane. A najatraktivniji je sadržaj u sklopu SRC-a bazensko-kupališni kompleks, koji će se protezati od Ulice Vojne krajine do prostora Slavonije. Obuhvaća bazene s pratećim sadržajima te površinu za gradnju građevina u koje je moguće smjestiti cafe-bar, restoran, kuglanu, sanitarije, svlačionice i drugo. Idejno rješenje bazenskog kompleksa predviđa dvije varijante, od kojih će se, ovisno o potrebama građana, odabrati prikladnija. Prva predviđa gradnju olimpijskog bazena, dimenzija 25 puta 50 metara, dubine od 1,8 do 2,0 m, te manji bazen za djecu, širine 10, duljine 16 metara te dubine od 0,6 do 1,10 m.

U drugoj varijanti planira se manji bazen za odrasle i plivače (kapaciteta 278 kupača), širine 12,5 ili 16,67 metara, duljine 25 metara i dubine 1,8 metara. Predviđen je i dječji bazen povezan stepenicama s dijelom bazena s bazenskim toboganom za neplivače (dubina dječjeg bazena od 0,6 do 1,10 m te od 0,8 do 1,30 m na dijelu s toboganom, ukupna površine bazena 252 četvorna metra). Oko bazena planirano je uređenje sunčališta na popločenoj površini i na okolnim travnjaku. Iza bazenskog u sklopu SRC-a Laze slijedi kompleks sportskih terena, hipodrom i ostali sportsko-rekreacijski sadržaji. Uz postojeći stadionski i teniski kompleks, ondje je planirana izgradnja triju košarkaških igrališta, po četiri igrališta za odbojku na pijesku i za stolni tenis, četiri vježbališta na otvorenom uz trim-stazu, prostori za ostale sportove i dječja igrališta.

I hipodrom

Hipodrom je predviđen na površini od 23.800 četvornih metara, a obuhvaća otvoreni travnati teren, parkur za trening i natjecanje, nadstrešnicu ili zgradu za boksove, zaprege, sulke, staje za 20-ak konja, spremište za sijeno, slamu, alat te prostor za stajnjak. U sklopu Centra bit će uređene i parkovne površine za izletnike, prostor za roštiljanje, sjenice i svi drugi sadržaji s potrebnom opremom kako bi se građanima omogućio što ugodniji i kvalitetniji boravak. Puno će pozornosti biti poklonjeno i uređenju zelenih površina.

- Nakon usvajanja konačnog Idejnog-urbanističkog rješenja, koje je stručna podloga za realizaciju predviđenih sadržaja, Gradsko vijeće donosi odluku o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Županja. To je zakonska procedura koja traje određeno vrijeme. Ako budemo morali izrađivati stratešku procjenu utjecaja na okoliš, mogli bismo je privesti kraju za četiri-pet mjeseci, a ako ne, onda i prije - objašnjava Drago Vargek, viši stručni suradnik za prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje.

Prioritet će imati bazensko-kupališni kompleks i u gradskoj upravi pokušat će maksimalno ubrzati cijeli postupak kako bi se realizirao sljedeće godine. Postoji mogućnost da se usporedo s izmjenama Plana ide i u izradu projektne dokumentacije za ishođenje potrebnih dozvola kako bi se dobilo na vremenu.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Gradsko vijeće

MORA DONIJETI ODLUKU O GUP-u

Godinama se govori o tome

Iako se o potrebi izgradnje bazena u Županji govori već godinama, tek su se sada stekli potrebni uvjeti. Gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević ističe da je pročišćavač otpadnih voda osnovni preduvjet za izgradnju bazena. Krajem godine pročišćavač će biti u funkciji i time će konačno biti otvoren put i za realizaciju tog dugonajavljivanog projekta.

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana