Kultura
FOTO DANI MLADIH - POBJEDNICA U KATEGORIJI REKLAMNE FOTOGRAFIJE

Najbolja Osječanka Ines Grahovac
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

KARLOVAC

Osječanka Ines Grahovac proglašena je najboljom autoricom Foto dana mladih i pobjednicom u kategoriji reklamne fotografije, u kategoriji turističke fotografije pobjednik je Srbin Lazar Katančević, a umjetničke fotografije Španjolka Leonor Laura Racal Rodriguez, priopćila je u utorak Udruga Izvan fokusa.

U ime žirija, koji su činili Lili Zaneta, Denis Stošić i Dinko Neskusil, direktor festivala Filip Trezner rekao je da posao žirija nije bio lagan, jer je uvođenjem međunarodnog karaktera kvaliteta fotografija povećana, time i konkurencija. Fotograf Stošić rekao je pak da su ga radovi inspirirali i da dolazi sjajna generacija fotografa i umjetnika.

- Foto dani mladih najbolje su mjesto za svakog mladog fotografa - rekla je Grahovac.

Lazar Katančić, koji je na FDM-u već bio, smatra da je Karlovac u kojem su održana tri od dosadašnjih sedam izdanja Foto dana mladih, najbolji izbor i da bi se s preseljenjem u bilo koji drugi grad izgubio poseban duh koji natjecanje ima. Rodriguez je razmišljala prestati baviti se fotografijom, ali su je projekt u Hrvatskoj i nagrada koju je osvojila “posve razuvjerili”. Hina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike