Sport
NAPOKON POBJEDA

Cibalia upisala prva tri boda
Objavljeno 13. kolovoza, 2017.
Nakon četiri ovosezonska poraza, momčad Mladena Bartolovića na svom terenu dočekala i dobila Rudeš

Cibalia je u 5. kolu došla do prve ovosezonske pobjede u Prvoj HNL. Nije mogla protiv Intera, Dinama, Hajduka i Slaven Belupa, ali Rudešu je uzela mjeru.

Vinkovčani su na svom terenu ostvarili ono što su cijeli tjedan najavljivali. Uzela je momčad Mladena Bartolovića sva tri boda, a s imperativom da moraju dobiti cibalijaši su krenuli od prve minute.

Već u šestoj minuti Vinkovčani su mogli povesti kada je Štrkalj odlično namjestio šansu za Kordića, ali je njegov šut otišao daleko od gola. Cibalia je nastavila punim gasom i prisilila goste da se brane sa svim igračima, akcije su se redale, a u osmoj minuti domaći su imali čak tri prilike. No, ni jedan pokušaj nije završio u mreži, a obranama se istaknuo vratar Picak. Pritisak Cibalije bio je stalan, a o tome govori i podatak da je u deset minuta Bartolovićeva momčad izvela čak četiri kornera, dok gosti ni jedan. Nakon još tri promašaja ili neprecizne završnice napada Vinkovčani su poveli, i to uz pomoć igrača Rudeša. Korner je s lijeve strane izveo Plum, lopta za malo preskače stopera Peričića i pogađa u glavu iznenađenog Pavića, od čije se glave lopta odbila u nebranjeni dio mreže. Više nego zasluženo vodstvo Cibalije. Imao je domaćin do kraja poluvremena još dvije prilike za povećanje vodstva, ali Galić nije bio koncentriran prilikom šuta. Gosti su prvi put uputili šut prema vrataru Brkića u 43. minuti, i to neprecizno. I po tome je vidljivo koliko su Vinkovčani bili nadmoćni.

U nastavak susreta bolje ulazi Rudeš i u samo dvije minute ima dvije prilike za poravnanje. Prvo je Havojić šutirao tik pokraj gola, a potom Lulić odlično gađa, ali lopta je prohujala pokraj mjesta gdje se spajaju prečka i stativa. Gosti iz Zagreba su stvarno krenuli u žestokom ritmu. Cibalia se nije ni snašla, a Rudeš je već propustio dvije izgledne šanse. U 60. minuti Brkić spašava Cibaliju, Havojić je dobio odličnu dubinski loptu na rubu šesnaesterca i odlično šutirao, ali je domaći vratar bio na mjestu i obranio težak udarac krilnog napadača Rudeša. Ono što je Cibalia radila gostima u prvom poluvremenu, to je Rudeš vratio u drugom dijelu. Igrao je dobro i stvarao prilike, potpuno stisnuo domaćina, ali nije bilo preciznosti. Cibalia je prisiljena braniti se i organizirati kontre kako bi pokušala doći do drugog pogotka. Igra se otvorila, a Rudeš kao da se početkom tog drugog dijela potpuno ispucao i onda malo stao. A to su Bartolovićevi iskoristili. Jedna kontra Cibalije urodila je plodom, u 82. minuti Štrkalj je dobio upotrebljivu dubinski loptu i ispred Jelića ušao u šesnaesterac, koji ga sapleće i ruši, a sudac pokazuje na bijelu točku. Precizan izvođač jedanaesterca bio je Marko Pervan koji je postigao svoj treći pogodak ove sezone. Kada se očekivao posljjednji zvižduk suca Matoca, Cibalia je organizirala brzu kontru po desnoj strani, Dabro je izbio do korner-linije i odigrao povratnu za Galića, a on do Pervana koji uz pomoć obrambenog igrača zabija za konačnih 3:0 i veliko slavlje na tribinama stadiona Cibalije.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion HNK-a Cibalia. Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Gledatelja: 872. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) - 6.5. Strijelci: 1:0 Pavić (27-aut.g), 2:0 Pervan (83), 3:0 Pervan (90+). Žuti kartoni: Filipović, Plum, (Cibalia), Havojić, Grbić, Jelić (Rudeš). Crveni karton: Karlo Lulić - drugi žuti karton.

IGRAČ UTAKMICE: MARKO PERVAN (CIBALIA)

CIBALIA                         3  (1)

Brkić 6,5, Karamarko 6, Zgrablić 6,5, Pričić 6, Rubić 6, Filipović 6 (od 71. Muženjak-), Plum 6, Kordić 6, Vitaić 6 (od 60. Pervan 7,5), Galić 6,5, Štrkalj 7 (od 89. Dabro-).

RUDEŠ                            0

Picak 6,5, Mesarić 5,5, Jelić 5, Lulić 5, Havojić 6,5, Pavić 5, Glauder 5,5, Galvez 5,5 (od 69. Ćubel-), Livančić 6 (od 69. Turčin-), Ivančić 6, Vuco 5 (od 39. Grbić 5,5).

1:0

Korner je izveo Plum, lopta kod bijele točke preskače Peričića i pogađa u glavu Pavića te se odbija u nebranjeni dio mreže.

2:0

Odličnu dubinski loptu po desnoj strani dobio je Štrkalj, ispred Jelića ulazi u šesnaesterac, ali ga igrač Rudeša ruši. Jedanaesterac je precizno izveo Pervan.

3:0

Dabro je došao do korner-linije i odigrao povratnu loptu za Galića, koji opet povratnom odigrava do Pervana koji iz trka pogađa za treći pogodak Cibalije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike