Novosti
DOKAPITALIZACIJA GRUPE:

Cijena dionica Đure Đakovića 20 kuna
Objavljeno 12. kolovoza, 2017.

Konačna cijena novih dionica Đuro Đaković grupe u postupku dokapitalizacije te tvrtke izdavanjem novih dionica je 20 kuna, objavljeno je u petak iz te slavonskobrodske grupe.

Uprava Đuro Đaković grupe tu je cijenu utvrdila “na temelju upisa i uplata novih dionica izvršenih do 11. kolovoza do 13 sati te primjenom kriterija i uvjeta prema kojima će biti određena konačna cijena u javnoj ponudi”, objavila je kompanija preko Zagrebačke burze.

U petak, 11. kolovoza, u 12 sati istekao je rok za upis i uplatu novih dionica u postupku dokapitalizacije javnom ponudom, ali iz Đuro Đaković grupe za sada nisu izvijestili o rezultatima samog upisa novih dionica odnosno uspješnosti dokapitalizacije, što se očekuje sredinom idućeg tjedna.

Naime, drugom izmjenom i dopunom javnog poziva za upis novih dionica Uprava je najavila da će konačnu cijenu novih dionica utvrditi i objaviti 11. kolovoza, a uspješnost izdanja, točan iznos povećanja temeljnog kapitala i točan broj novih dionica utvrditi sredinom idućeg tjedna, 16. kolovoza, nakon isteka krajnjeg roka za uplatu.

Đuro Đaković grupa je početkom srpnja objavila javni poziv za sudjelovanje u novoj dokapitalizaciji, na temelju koje bi se izdavanjem najmanje 2,5 milijuna do najviše 7,5 milijuna kuna novih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 20 kuna, temeljni kapital grupe povećao za najmanje 50 do najviše 152 milijuna kuna.

Prvi pokušaj dokapitalizacije Đuro Đaković grupe obustavljen je sredinom svibnja, jer nije bio dostignut prag uspješnosti izdanja od pet milijuna dionica. Uprava je tada donijela odluku o nastavku dokapitalizacije, ali uz niži prag uspješnosti izdanja od 2,5 milijuna novih redovnih dionica.

“Pozitivan rezultat poslovanja u prvom kvartalu 2017. godine dokaz je uspješnog provođenja sveobuhvatnog procesa restrukturiranja grupacije Đuro Đaković, nakon višegodišnjih trendova stagnacije i generiranja gubitaka. U ovom prijelomnom trenutku za grupaciju ponovljeni postupak povećanja temeljnog kapitala dovest će do poboljšanja izvora financiranja u što kraćem roku, kako bi se postignuta razina poslovanja društva zadržala i u budućnosti”, izjavio je tada Mazal.H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike