Dome slatki dome
FOLIATEC BREMSSATTEL LACK SET

Detalj za bolji izgled vozila
Objavljeno 10. kolovoza, 2017.

Kada gledamo automobil, zacijelo prvo uočavamo njegov izgled, boju, naplatke i onda sve druge detalje. Kočiona kliješta ili kočnice jedan su od detalja koji može itekako pokvariti dojam na automobilu, a istovremeno ga i izuzetno podići. Ako su obložene hrđom i djeluju prljavo, sigurno će pokvariti dojam, no ako su obojene u neku boju, kočnice mogu itekako dati poseban izgled automobilu.

Među raznoraznim lakovima i sprejevima za bojenje kočnica može se pronaći mnogo toga, a rezultat uporabe loših proizvoda može biti samo kratkotrajno zadovoljstvo. Njemački proizvođač FOLIATEC specijalizirao se u brojnim proizvodima na bazi lakova i boja, odnosno dodataka za automobile, no njihov Bremssattel Lack Set jedan je od najpoznatijih među entuzijastima. Ako niste upoznati s njemačkim jezikom, riječ je o setu boje i laka za bojenje kočionih kliješta. Set je uistinu u smislu takve riječi – set. Naime, u paketu vrijednom svega 30 eura stiže sve što vam je potrebno da vaš automobil zablista novom bojom kočnica. Tako su tu rukavice, žičana četka, drvena špatula za miješanje, sredstvo za čišćenje, te boja i lak koji se miješaju i tako stvaraju dvokomponentnu masu s kojom ćemo postići vrhunske i trajne rezultate.

Priprema, pozor – gotovo

Posao bojenja gotov je za nekoliko sati. Prije svega potrebno je automobil stabilno podići i skinuti kotače. Potom, priloženom žičanom četkom temeljito očistiti kočnice, odnosno kočiona kliješta te ih naposljetku isprati s priloženom tekućinom za čišćenje. Sljedeći korak je zaštita dijelova koje ne bismo smjeli obojati – kočioni disk te gumena crijeva. Nakon ovog koraka – spremni smo za bojanje. Dovoljno je u boju uliti drugu komponentu (stvrdnjivač boje i laka) te priloženim kistom obojiti kočnice. Nakon nekoliko sati i sušenja – viola, automobil će zasjati s novim i itekako uočljivim detaljem. M.R.

Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike