Sport
NIZOZEMCI SPUŠTENI NA ZEMLJU

U Hrvatskoj smo ispali budale
Objavljeno 4. kolovoza, 2017.

Nema bolje kazne u sportu od pobjede nad bahatim i arogantnim suparnikom. Nizozemci su čak i nakon prve utakmice i dalje omalovažavali Osijek, a posebno nakon dolaska u Slavoniju koja je za njih „podrum nogometne Europe“. U tom europskom nogometnom podrumu završio je PSV. Prvi put nakon 44 godine slavni nizozemski klub neće igrati u glavnoj fazi nekog europskog natjecanja.
Nizozemski mediji i Nizozemci očekivano razočarani su ovakvim raspletom. U dvije utakmice poraženi su od Osijeka.
- Povijesna sramota za momčad Phillipa Cocua. PSV ispao potpuna budala u Hrvatskoj, neki su od naslova u nizozemskim medijima.
- Imao je PSV neke prilike, ali premalo da povede u Osijeku. Domaća je momčad postigla pogodak iz slobodnog udarca, koji je odlučio susret. PSV je imao neke prilike poravnati rezultat, ali nije uspio. Europska kampanja tako završava s dva poraza od Hrvata, piše nizozemski kolega Rik Elfrink, koji se proslavio izjavom prije utakmica kako „nikada nije čuo za Osijek“, što je motiviralo i osječke igrače, ali posebno navijače.
Trener PSV-a Phillip Cocu pohvalio je odličnu atmosferu na tribinama Gradskog vrta. Po mnogima njemu su dani na klupi PSV-a odbrojani, premda nakon poraza od Osijeka nizozemski novinari nisu mu uopće postavili pitanje o njegovoj sudbini na klupi PSV-a.
- Moramo se nositi s ovim porazom i eliminacijom. Pravi udarac propuštenoga ćemo tek osjetiti kasnije, rekao je Cocu koji smatra kako je njegova momčad čak bolje izgledala u Osijeku nego li u Eindhovenu.
- Naša izvedba u prvom susretu ne pripada nama. Imali su ovaj put igrači bolji stav nego li u prvom susretu. Oni su u prvoj utakmici zabili iz jedanaesterca, u drugoj iz slobodnog udarca, mi nismo uspjeli postići pogodak. Moramo zaključiti kako imamo problema koje moramo ispraviti kako bi ispunili ovogodišnje ciljeve, rekao je Cocu. K.L.

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike