Tehno
LJETNE USPOMENE

Za savršene fotografije nije nužan skupocjeni pametni telefon
Objavljeno 4. kolovoza, 2017.

Da za savršene fotografije s godišnjeg odmora ne trebate imati skupocjeni telefon, potvrđuje jedan od takvih uređaja - Huawei P9 Lite 2017, kojim se u većini uvjeta u kojima želite uhvatiti ljetne uspomene možete koristiti umjesto kompaktnih, pa i teških, SLR fotoaparata.

Pritom u Huaweiju imaju nekoliko savjeta kako bi fotografije ispale najbolje moguće. Manje direktnog sunca daje mekše sjene i ljepše fotografije.

Kada snimaju na otvorenom, profesionalni se fotografi koriste posebnim osvjetljenjem i blendama te se oslanjaju na nekoliko pomoćnika. Amateri fotografi na pametnom telefonu mogu kao “pomoćnike” iskoristiti oblake ili lošije vrijeme. Na taj će način sjene na licu modela biti slabije vidljive i mekše, što će učiniti fotografiju profesionalnijom i ljepšom.

Ako budući fotografi provode godišnji odmor na lokacijama na kojima je lijepo vrijeme bez oblaka, pametnije je fotografirati ranije ujutro, kada sunce nije preintenzivno te ne narušava kvalitetu fotografije. Još jedno doba dana koje je sjajno za snimanje portreta jest kasno poslijepodne, netom prije zalaska sunca. Fotografije snimljene u to doba imat će tople i zlatne tonove te nijanse boja koje će fotografijama dati posebnu dozu elegancije i romantike.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike