Novosti
STIŽE NOVAC NA RAČUNE

U petak kreću prve isplate povrata poreza
Objavljeno 2. kolovoza, 2017.

Krajem srpnja istekao je rok za podnošenje žalbi te će država obveznicima vratiti 1,052 milijarde kuna povrata poreza. “Isplata povrata poreza počinje 4. kolovoza, a kao i prošle godine, isplate će se odvijati "sistemski tijekom kolovoza za sve županije”, javljaju iz Porezne uprave. Do kraja lipnja utvrđen je godišnji obračun poreza na dohodak za 1.084.038 obveznika od kojih je 1.016.486 uplatilo previše poreza i dobit će povrat.

Iz Središnjeg ureda Porezne uprave Ministarstva financija nedavno su izvijestili kako je na razini Grada Osijeka za ukupno 26.228 poreznih obveznika - građana proveden poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2016. godinu. Kod ukupno 24.174 utvrđena je razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak u iznosu od 20.993.022,32 kune.

Tijekom lipnja obveznicima su na kućne aderese dostavljena privremena porezna rješenje o utvrđivanju godišnjeg poreza na dohodak te o razlici za uplatu ili povrat poreza. Na to rješenje građani su mogli podnijeti prigovor do kraja srpnja.

Posebna priča jesu građani s blokiranim računima. Njima povrat poreza nije, za razliku od nekih drugih primanja, zaštićen od ovrhe i, čim sjedne na tekući račun, ide za podmirenje dugova vjerovnika. Ono neće vidjeti ni kune povrata poreza ni ove godine. E.S.

Možda ste propustili...