Autoglas
DETALJ ZA BOLJI IZGLED

Isprobali smo: FOLIATEC Bremssattel Lack Set
Objavljeno 1. kolovoza, 2017.

Kada gledamo automobil, zacijelo prvo uočavamo njegov izgled, boju, naplatke, a onda sve druge detalje. Kočna kliješta ili kočnice jedan su od detalja koji može itekako pokvariti dojam na automobilu, a istovremeno ga i izuzetno podići. Ako su obložene hrđom i djeluju prljavo, sigurno će pokvariti dojam, no ako su obojene, kočnice mogu itekako dati poseban izgled automobilu.

Među raznim lakovima i sprejevima za bojenje kočnica može se pronaći puno toga, a rezultat uporabe loših proizvoda može biti samo kratkotrajno zadovoljstvo. Njemački proizvođač FOLIATEC specijalizirao se u brojnim proizvodima na bazi lakova i boja, odnosno dodataka za automobile, no njihov Bremssattel Lack Set jedan je od najpoznatijih među entuzijastima. Ako ne znate njemački, riječ je o setu boje i laka za bojenje kočnih kliješta. Set je uistinu u smislu te riječi – set. Naime, u paketu vrijednom samo 30 eura stiže sve što vam je potrebno da vaš automobil zablista novom bojom kočnica. Tako su tu rukavice, žičana četka, drvena špatula za miješanje, sredstvo za čišćenje te boja i lak, koji se miješaju i tako stvaraju dvokomponentnu masu kojom ćemo postići vrhunske i trajne rezultate.

Dovoljno je u boju uliti drugu komponentu (stvrdnjivač boje i laka) te priloženim kistom obojiti kočnice. Posao bojenja gotov je za nekoliko sati. Prije svega potrebno je automobil stabilno podići i skinuti kotače. Potom, priloženom žičanom četkom temeljito očistiti kočnice, odnosno kočna kliješta te ih naposljetku isprati priloženom tekućinom za čišćenje. Sljedeći je korak zaštita dijelova koje ne bismo smjeli obojiti – kočni disk te gumena crijeva. Nakon toga – spremni smo za bojenje. Dovoljno je u boju uliti drugu komponentu (stvrdnjivač boje i laka) te priloženim kistom obojiti kočnice. Nakon nekoliko sati i sušenja – viola, automobil će zasjati novim i itekako uočljivim detaljem.

FOLIATEC u svojoj Internet trgovini nudi više od 20 raznih boja i završnih izgleda, a koji bi vam bio najdraži – otkrijte na www.foliatec.com.M.Režić

Isprobali smo FOLIATEC Bremssattel Lack Set, odnosno set za lakiranje kočnih kliješta na automobilu

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala