Autoglas
BMW-ova SERIJA 7

Luksuzna edicija za 40. rođendan
Objavljeno 1. kolovoza, 2017.

Modeli jubilarne BMW-ove serije 7, pod nazivom edicija “40 Jahre”, proizvest će se u ograničenoj količini od 200 primjeraka. Prilagođeni su pojedinim specifikacijama kupaca u BMW-ovoj tvornici Dingolfing, koja je od 1977. godine služila kao mjesto nastanka ovih luksuznih limuzina.

Ekskluzivne boje BMW Individual Frozen Silver metalik i Petrol Mica metalik dolaze u kombinaciji s M Aerodynamics paketom, BMW-ovom opremom Shadow Line visoka sjaja i 20-inčnim BMW Individual lakometalnim kotačima s V-krakovima. U unutrašnjosti pronalazimo kombinaciju odabranih materijala, ekskluzivnog dizajna i preciznosti izrade. Merino koža, alcantara i drvo eukaliptusa podižu dojam ekskluzivnosti, a ona je naglašena i posebnim oznakama “40 Yahre” na više mjesta u kabini. Klasične luksuzne značajke uključuju panoramski stakleni krov Sky Lounge, Executive Lounge sjedala, Executive Lounge stražnja konzola i iskustvo zabave na stražnjem sjedalu (Rear Seat Entertainment Experience) s BMW-ovim Touch Command tabletom.

Naravno, tu je i sustav pomoći za osobnu digitalnu mobilnost BMW Connected, sustav pomoći u upravljaju i držanju traka, koji se može aktivirati do brzine od 210 km/h, sustav pomoći za napuštanje traka, dostupan pri brzinama od 70 do 180 km/h, kao i funkcija daljinski upravljanog parkiranja.

Sustav konfiguriranja vožnje također nudi ADAPTIVE režim rada, s kojim je podešavanje vozila prilagodljivo usmjereno prema stilu vožnje i prevladavajućim uvjetima na cesti. Udobnost vožnje i sportski duh imaju korist u jednakoj mjeri od opcijskog sustava Executive Drive Pro s aktivnim stabilizatorima prednje i stražnje osovine. Štoviše, kada se lansira, trenutni BMW serije 7 bit će prva luksuzna limuzina na svijetu opremljena laserskim prednjim svjetlima sa sustavom za sprječavanje zasljepljivanja vozila i pješaka BMW Selective Beam. Zahvaljujući toj tehnologiji raspon dugih svjetala prema LED svjetlima povećava se do 600 metara.

Obljetnički modeli bit će dostupni od listopada 2017. sa standardnim ili dugim međuosovinskim razmakom u kombinaciji sa svim šesterocilindrirčnim, osmerocilindričnim i dvanaesterocilindričnim motorima, kao i uz dodatnu inteligentnu tehnologiju pogona na sva četiri kotača BMW xDrive i BMW iPerformance verziju s hibridnim plug-in pogonskim sustavom.M.Pavličević

Mato PAVLIČEVIĆ