Sport
VINKOVČANI ČEKAJU HAJDUK

Puniji džepovi donijeli puno bolju atmosferu
Objavljeno 28. srpnja, 2017.
Bobek obećao i ispunio - na račune igrača počeli sjedati novci

Vezani članci

PETAR MIŠIĆ PRESELIO SE U ŠVICARSKU

Žao mi je, ali više nisam mogao izdržati

U Vinkovcima se nešto lakše diše. Predsjednik Cibalije Tomo Bobek polako sređuje financije, igrači su napokon počeli dobivati plaće i zaostatke, no situacija je i nadalje daleko od idealne. Novca je nešto više, ali igrača u Cibalijinoj svlačionici sve manje. I to onih iz reda - kvalitetnijih igrača.

Nakon dva prvenstvena poraza (Inter i Dinamo) pred nogometašima Cibalije u nedjelju je još jedan veliki ispit. U grad na Bosutu stiže splitski Hajduk. Bez obzira na to kako koja momčad izgledala, svaki dolazak Hajduka u Slavoniju je praznik nogometa.

Ispunjeno obećanje

Proteklih desetak dana bilo je vrlo turbulentno u Vinkovcima, igrači su izgubili strpljenje i uglavnom su teme bili - odlasci te neisplaćene i zaostale plaće. Sredina ovog tjedna donijela je bolje vijesti, predsjednik Bobek je stigao u klub s informacijom da su počele isplate plaća i nekih zaostatak. I gle čuda, ovo nije bilo prazno obećanje, novac doista sjeda na račune. Potvrdio je to i kapetan Cibalije Tomislav Čuljak.

- Dobio sam plaću za četvrti mjesec, dok je ostatak radne zajednice dobio za peti mjesec. Počeli su na račune sjedati i zaostaci koje je klub dugovao igračima. Bobek nam nije muljao, ono što je rekao, doista se događa - kaže Čuljak.

Hvala Bogu nešto se pokrenulo, igrači su napokon dočekali dobre vijesti, a to je i donijelo nešto bolju atmosferu u svlačionicu.

- Pa naravno da je odmah bolje, bili smo u vrlo lošoj situaciji, pa kad nešto "kapne na račun", itekako razveseli čovjeka. Posebice se to odnosi na dečke koji nisu iz Vinkovaca, treba živjeti, a kako... U proteklom vremenu bilo je jako teško, ali dečki nisu klonuli duhom, uporno su ostajali sa željom da pomognu. Ima i onih koji nisu mogli izdržati ovu tešku situaciju i otišli su, ne zamjeram nikomu ništa, samo mi je žao.

Cibalia je u kratkom vremenu ostala bez Petra i Matije Mišića te Šimunca. Je li to kraj odlascima?

- Koliko znam nitko više nije najavio da bi otišao. Samo da se ovo, s isplatom plaće i zaostataka, dogodilo dvadesetak dana prije, svi bi ostali. Ova teška situacija nas je spojila, u svlačionici vlada zajedništvo, ali bilo je teško živjeti tešku vinkovačku stvarnost.

Po tri boda

A stvarnost kaže da se problemi moraju zaboraviti i svi se okrenuti nedjelji kada stiže vrlo dobri i ambiciozni Hajduk.

- Gledali smo utakmice Hajduka i mogu reći kako su u velikom naletu i po svoj prilici će takvi biti i kod nas. Ovaj tjedan smo radili jako dobro, malo smo i “očistili” glave, sigurno ćemo dati svoj maksimum i nedjelju.

Hajduk stiže nakon euroispita, možda taj umor bude prednost za Cibaliju.

- Ma, Hajduk je izraziti favorit, ali sam siguran ako svi zajedno damo svoj maksimum i ako postavimo dobar blok iz kojeg se možemo brzo transformirati u napad, onda možemo očekivati dobar rezultat, a usudio bih se reći da bismo mogli uzeti sva tri boda. Utakmica protiv Dinama pokazala nam je kako ne smijemo igrati, jer zaista smo bili loši, pa mislim da smo izvukli pouke i da će protiv Hajduka biti puno bolje - zaključio je kapetan vinkovačkih nogometaša Tomislav Čuljak.

Antun GRGIĆ

Tomislav Čuljak

kapetan Cibalije

Utakmica protiv Dinama pokazala nam je kako ne smijemo igrati, izvukli smo pouke i nadam se kako će protiv Hajduka biti puno bolje

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

Najčitanije iz rubrike