Regija
SIGURNA TRI MJESECA RADA

U javnim radovima zaposlene 52 osobe
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

ŽUPANJA

I u Županji su konačno počeli dugoočekivani javni radovi. Na uređenju okoliša i komunalnim poslovima u samome gradu i na rubim područjima Županje angažirane su 52 osobe, koje će tri mjeseca imati redovna i sigurna primanja. Među njima je 18 žena i 34 muškarca, a zastupljene su sve dobne skupine, od mlađih do osoba koje imaju više od 50 godina. Očekuje ih puno posla i radovi su krenuli punim intenzitetom. V.d. pročelnika gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Josip Nikolozo pojašnjava da zbog raseljavanja stanovnika ima dosta neodržavanih površina ispred napuštenih kuća i divljih deponija, koje će se sada urediti. Osobe na javnim radovima bit će uključene i u radove prilikom organizacije manifestacija u okviru Županjskog ljeta i obilježavanja Dana grada, a dio ih je raspoređen i na gradskom groblju. Na značenje javnih radova i veliki doprinos u uređenju i održavanju grada ukazuje i gradonačelnik i saborski zastupnik Davor Miličević, kojemu je cilj da što više nezaposlenih dobije priliku za privremeni posao i višemjesečna primanja. Izrazio je i spremnost da, ako bude potrebno, i Grad sufinancira dio troškova.

- Ljudi koji rade na javnim radovima svake godine naprave nemjerljiv posao, puno je ruku, puno radnih sati i kada bismo radili računicu za sve što su do sada napravili, došli bismo do milijunskih iznosa - kaže Miličević.

Iako se očekivalo da će HZZ Županji odobriti zahtjev za angažmanom 70 osoba na javnim radovima, koliko je prvotno i bilo najavljeno, ta je brojka ipak manja za 18 osoba. Stoga su iz gradske uprave već uputili zahtjev da se za 52 osobe koje su počele raditi ugovor produlji za još jedan mjesec i da, umjesto tri, njihov angažman potraje četiri mjeseca. M.L.O.

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

Najčitanije iz rubrike