Osijek
KOMUNALNI PROBLEMI

U Vinogradskoj od 1978. čekaju na nogostup?!
Objavljeno 25. srpnja, 2017.

Stanari Vinogradske na nož su dočekali tvrdnju Grada Osijeka kako ne postoji nikakva naznaka da će ova ulica uskoro dobiti nogostup!

- Sramotno je da nas ovako zavaravaju! Prvi put smo izgradnju nogostupa platili još 1978. godine, a drugi put poslije rata, i sada oni kažu da za naš slučaj i ne znaju! Gdje je onda nestao naš novac?! - bijesni su Donjograđani.

I nisu jedini, u mnogim gradskim četvrtima stanovnici imaju osjećaj kako se njihovi komunalni problemi sustavno stavljaju pod tepih. Uređenje nogostupa i zelene površine duž Strossmayerove na potezu od raskrižja s Rokovom do Retfale (GČ Gornji grad), dotrajao sustav javne rasvjete i derutni nogostupi u spletu ulica omeđenih Uskim njivama i Divaltovom (Novi grad), nedostatak parkirališnih mjesta (GČ Tvrđa) i dječjih igrališta (MO Klisa i MO Sarvaš) samo su neki primjeri problema o kojima građani godinama progovaraju, ali bez povratne reakcije lokalne samouprave.

Iz Grada Osijeka pak objašnjavaju kako je Odlukom o mjesnoj samoupravi utvrđeno da se u proračunu Grada Osijeka osiguravaju, za svaku godinu, sredstva za prioritetno održavanje i uređenje komunalne infrastrukture i ostale potrebe građana na području mjesnih odbora i gradskih četvrti.

- Nakon što se raspodijele sredstva na mjesne odbore i gradske četvrti, Vijeća dostavljaju stručnim službama Grada Osijeka svoje planove prioriteta u kojima samostalno odlučuju na koji način će utrošiti dodijeljena sredstva. Iz dosadašnjih iskustava utvrđeno je da se vijeća odlučuju na utrošak sredstava na male komunalne projekte, i to: poboljšanje izgradnje javne rasvjete, popravak i izgradnja nogostupa, popravak cesta, popravak i izgradnja dječjih igrališta, popravak i postavljenje novih klupa, koševa za otpatke i slično - objašnjavaju iz Grada.

Siniša Gregoran iz Odjela za komunalu Grada Osijeka dodatno pojašnjava kako stoga ni jedan “mali komunalni projekt” ne može biti realiziran a da o tomu odluku nije donijelo vijeće gradske četvrti.

- Tako, primjerice, Vijeće GČ Donji grad nikada nije kao prioritet izdvojilo nogostup u Vinogradskoj. Poručujemo tamošnjim stanarima da se organiziraju i zahtjev za nogostup službeno podnesu u svojoj gradskoj četvrti - kaže Gregoran.I. Solar

Ni jedan “mali komunalni projekt” ne može biti realiziran a da o tomu odluku nije donijelo vijeće gradske četvrt

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike