Sport
BIJELO-PLAVI OPET IGRALI NEODLUČENO

Petar Bočkaj uz pomoć Ivušića pogodio za bod
Objavljeno 23. srpnja, 2017.
Nogometaši Osijeka su i u drugoj prvenstvenoj utakmici uzeli samo bod

Osijek se vrlo sretno spasio poraza na Aldu Drosini. Iako je trener Zoran Zekić pokušao osvježiti momčad s pet novih igrača u odnosu na susret u Luzernu opet nije dobio željenu reakciju, pa je u nastavku morao ubacivati one koje je mislio odmoriti. No, više od rezultata koji je za Osječane zapravo dobar jer oni nisu puno toga napravili kako bi došli do izjednačenja, brine bezopasna igra. Bijelo-plavi u toj utakmici nisu stvorili baš nijednu pravu priliku za pogodak. Ostao je dojam kako se previše komplicira kada se dođe u zonu pred vratima suparnika. Umor, nedostatak ideje ili nešto treće, uglavnom Osijek u dosadašnja dva prvenstvena susreta nije izgledao dobro. No, opet se spasio poraza. Pitanje je samo dokad će “surfati” na valu sreće.

Uhvaćeni na spavanju

Već prvi napad domaćina umalo je bio koban po Osječane. U drugoj minuti Gržan je povukao protunapad tražio je dugom loptom Matjaža, činilo se kako će kapetan Osijeka Borna Barišić bez problema spriječiti taj pokušaj, ali lopta mu je prošla kroz noge, Matjaž je došao sam pred Malenicu, ali je vratar Osijeka izašao na vrijeme i spriječio vodstvo Puljana. Nakon toga Osječani su uspostavili dominaciju, ali su bili posve bezopasni. S druge strane Istra 1961 djelovala je konkretnije i jednostavnije u završnicama svojih akcija, pa je Malenica imao više posla od svog kolege na drugoj strani. U 17. minuti Maksimović je potegnuo sa 18 metara, a Malenica je bio na mjestu. No, u 28. minuti spasa nije bilo za goste. Iz jednog od svojih protunapada Istra 1961 je uspjela postići pogodak i doći u vodstvo preko Maksimovića. Opet je ispalo kako je Osijek relativno lako primio pogodak. Do poluvremena nije se ništa posebno promijenilo. Osječani su nešto pokušavali, ali puno su komplicirali što je Puljanima otvaralo mogućnost brzih protuudara. Iz jedne takve akcije u 32. minuti Bertoša je okušao sreću s 20-ak metara, ali je Malenica i u toj situaciji bio na mjestu. Nešto malo prije odmora Osijek je došao najbliže pogotku. Lopa je izveo slobodan udarac s 20-ak metara, nije loše ciljao, ali je lopta prošla zamalo pored lijeve vratnice. Bijelo-plavi su možda imali veći posjed, međutim, kako su igrali dovoljno govori podatak kako nisu u okvir vrata uputili nijedan udarac u tih prvih 45 minuta.

Ivušićev veliki poklon

U 51. minuti Lopa je dobro pucao sa 18 metara prema desnom donjem kutu, ali je Ivušić bio spreman na takvu prijetnju i u padu odbio loptu u korner. Nekoliko minuta kasnije trener Osijeka Zoran Zekić morao je potegnuti za svoj najjačim napadački adutima. Ušli su Ejupi i Grezda, a nisu ni stigli dotaknuti loptu, a Istra 1961 mogla postići drugi pogodak jer su Lopa I Perošević petljali kod slobodnog udarca, uzeli su im domaćin loptu izašli protunapad “3 na 2”, ali je Gržan mlako pucao izravno u Malenicu. Ubrzo je Zekić u igru poslao i posljednjeg svog aduta Petra Bočkaja, ali sve to nije donijelo korist Osijeku. Puljani su djelovali homogeno i čvrsto, a Osijek je postajao sve nestrpljiviji u izgradnji napada, pa i dalje nije stvarao prilike. Kad već bijelo-plavi nisu mogli sami opasno zaprijetiti dobili su jak vjetar u leđa od domaćeg vratara Ivice Ivušića koji je u 83. minuti napravio veliku pogrešku koja je Osijeku omogućila izjednačenje. Tako je osječka momčad uz debeli osmjeh sreće izbjegla poraz u Puli.

Dalibor KELER

PULA - Stadion Aldo Drosina. Vrijeme toplo. Teren tvrd. Gledatelja: 1700. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) – 6,5. Strijelci: 1:0 Maksimović (28), 1:1 Bočkaj (83). Žuti kartoni: Maksimović, Halilović (Istra 1961), Perošević, Lopa (Osijek). Crveni kartoni: -

IGRAČ UTAKMICE: DAVID PUCLIN (ISTRA 1961)

ISTRA 1961                      1  (1)

Ivušić 5, Miloš 6, Gojković 6,5, Mitrevski 6,5, Bertoša 6, Maksimović 7(od 74. Halilović -), Puclin 7, Kitanovski 6,5(od 69. Okechukwu -), Prelčec 6, Gržan 6,5 (od 82. Grujević -), Matjaž 6,5.

OSIJEK                             1  (0)

Malenica 6, Šorša 5,5, Lesjak 6,5, Barać 6,5, Barišić 5, Jambor 5,5 (od 67. Bočkaj 6), Mudražija 5,5, Boban 5(od 57. Grezda 5,5), Pušić 6(od 57. Ejupi 5,5), Lopa 6, Perošević 5.

izbjegli poraz

Bijelo-plavi su u završnici imali dosta sreće

1:0

Miloš je ubacio zdesna, Matjaž je u padu prenio loptu na drugu vratnicu gdje je sam ostao Maksimović i iz blizine lako pogodio mrežu

1:1

Bočkaj je pucao iz slobodnjaka sa 30-ak metara činilo se kako će Ivušić lako zaustaviti taj ne baš dobar udarac, ali vratar Istre 1961 na užas domaćih navijača propustio loptu kroz ruke i noge

PLUS

Istra 1961 se borila I izborila za remi iako je do sedam minuta prije kraja imala pobjedu u džepu. Puljani su vjerojatno u toj utakmici zaslužili više od boda, ali nogomet je ćudljiva igra...

MINUS

Osijek nije bio dobar u toj utakmici. Imao je nekakvu prividnu nadmoć, ali i bezbroj pogrešaka u organizaciji napada, a one su itekako išle na mlin domaćinu koji je iz toga lako izlazio u opasne protunapade.

KOHORTA ORGANIZIRA PUT U NIZOZEMSKU

Navijačka Udruga Kohorta organizira put u Eindhoven. Cijena aranžmana koji uključuje put autobusom i ulaznicu za utakmicu iznosi 500 kuna. Zainteresirani se mogu prijaviti danas I sutra u prostorijama Udruge u Tvrđi (Fakultetska 2) od 18 do 21 sat. D.Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike