Tehno
ADATA PREDSTAVLJA

Nova linija XPG GAMMIX
Objavljeno 21. srpnja, 2017.

Predstavljen je PCIe3x4 NVMe 1.2 M.2 2280 SSD naziva GAMMIX S10 s mogućnošću čitanja 1800 MB/s i pisanja 850 MB/s zahvaljujući premium 3D NAND modulima kapaciteta do 1 TB.

S10 ima i pasivni hladnjak modernog izgleda radi brže disipacije topline. Pridružuju mu se DDR4 memorijski moduli GAMMIX D10 koje također krasi poseban hladnjak kako bi se osigurale niže temperature i stabilnije performanse. Nude se u crnoj i crvenoj boji te s tvorničkim brzinama do 3000 MHz uz početnu brzinu od 2666 MHz na novim matičnim pločama Intel X299. Linija GAMMIX nudi igračima, entuzijastima samograditeljima PC-ja i overclockerima dodatne mogućnosti koje spajaju performanse i privlačan dizajn, a počiva na temeljnoj XPG-ovoj misiji ponude nenadmašnog iskustva.

Uz brzinu čitanja do 1800 MB/s i pisanja do 850 MB/s, S10 koristi učinkovitost platforme M.2 2280 i protokola NVMe 1.2 da bi zadovoljio sve korisnike gladne performansi – od igrača do grafičkih profesionalaca. Ovaj SSD skraćuje čekanje tijekom prijenosa podataka, vrijeme učitavanja i latenciju prilikom pretraživanja te sprema podatke na 3D TLC NAND kapaciteta 1 TB koji pogoni SMI kontroler. Posebno osmišljen XPG pasivni hladnjak osigurava bar 10 stupnjeva Celzijevih niže temperature od nehlađenih M.2 SSD-ova, čime se unaprjeđuje stabilnost i produžuje radni vijek. Uz to, S10 podržava LDPC korekciju pogrešaka i nudi prosječno dva milijuna sati rada prije kvara. Dolazi s petogodišnjim jamstvom. Osim kapaciteta od 1 TB, ponuđeni su i modeli sa 128 GB, 256 GB i 512 GB.

Crveni i crni DDR4 memorijski moduli D10 imaju crnu ADATA-inu tiskanu pločicu i poseban nagnuti XPG rebrasti pasivni hladnjak s otvorenim gornjim dijelom koji odaje dojam snage i visokih performansi. Istovremeno module D10 krasi relativno nizak profil koji omogućuje lakše umetanje čak i u manja ili zapunjena kućišta. Dostupni su s taktom od 2400 MHz do 3000 MHz i koriste najbolje, pomno odabrane komponente radi zajamčene kvalitete i kompatibilnosti. Na matičnim pločama Intel X299 precizno ugođeni SPD (serial presence detect) postavlja osnovni takt od 2666 MHz u usporedbi s 2400 MHz za module na drugim platformama. Tiskane pločice modula D10 imaju 10 slojeva za uklanjanje interferencije i poboljšanje vjernosti signala, a pasivni hladnjak s otvorenim gornjim dijelom znatno povećava disipaciju radi veće stabilnosti prilikom igranja i overclockiranja. Unutrašnji sloj od 57 grama bakra dodatno poboljšava hlađenje. Hladni i stabilni moduli D10 koji su kompatibilni sa standardom Intel XMP 2.0 nude mnogo prostora za overclockiranje. Kao i svi ostali ADATA-ini i XPG memorijski moduli, isporučuju se uz doživotno jamstvo.M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike