Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ U SATNICI ĐAKOVAČKOJ

Dvorana gotova još ove godine
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

SATNICA ĐAKOVAČKA - Završetak nastavno-sportske dvorane bila je prva točka radnog sastanka župana Ivana Anušića s načelnikom Općine Satnica Đakovačka Željkom Šimićem i njegovim suradnicima održanim u općinskom središtu. Nakon uvida u stanje ove županijske investicije, župan je naglasio kako su sredstva osigurana, potpisivanje ugovara s izvođačem slijedi, a izvođenje radova može se potom ubrzati, pa je zaključio da se dvorana može i treba završiti i za dva mjeseca, dakle prije kraja 2017. godine. Naime, gradnja nastavno-sportske dvorane u Satnici Đakovačkoj počela je još 2012. godine, međutim, iako je trebalo samo 2-3 mjeseca za njen završetak, zbog stečaja izvođača, radovi su zaustavljeni 2014. godine. Potom je zbog gradnje mjesne kanalizacije mijenjana i projektna dokumentacija, no sagi o gradnji dvorane napokon se nazire kraj – između četiri pristigle ponude 14. srpnja izabrana je najpovoljnija, a sljedećih dana potpisat će se ugovor s novim izvođačem radova. Vrijednost predstojećih poslova je 1,6 milijun kuna, a rok završetka bit će osam mjeseci.

Općina Satnica Đakovačka pokrenula je i proces gradnje višenamjenske zgrade u kojoj bi bili dječji vrtić, liječnička i stomatološka ordinacija, ljekarna te nove prostorije općinske uprave, međutim, ni ovaj projekt nije zaživio, iako je projektna dokumentacija izrađena još 2013. godine, a sljedeće ishođena građevinska dozvola. U traženje izlaza iz pat-pozicije uključit će se županijske službe pa će se već idućih dana održati operativni sastanci i dogovoriti najbolje rješenje za projekt koji bi promijenio izgled općine s približno 2000 stanovnika, ali i donio prijeko potrebne zdravstvene, odgojne i upravne sadržaje. Zajednički će se tražiti rješenje za dogradnju kanalizacije ulicama Šumski put te Hrvatskih branitelja s odvojkom Braće Radića u Satnici Đakovačkoj, kao i kanalizacije u Gašincima, no pomoć će se tražiti i od Hrvatskih voda.

Župan će pomoći općinskom čelništvu i oko traženja rješenja za nastavak gradnje cesta uništenih tijekom gradnje autoceste, rekonstrukciju lokalnih cesta, kao i održavanje nadvožnjaka nad autocestom. Općina je napravila prometni elaborat i predlaže novu kategorizaciju cesta. O svim prometnim problemima informirat će resorno ministarstvo i Hrvatske ceste, a potom održati operativne sastanke. M. Muškić

POTPORA NASTAVKU PROJEKTA JEZERCE

Župan Ivan Anušić najavio je potporu nastavku projekta “Uređenje turističkog lokaliteta – Jezerce”, čija je ukupna vrijednost 700.000 kuna. Projekt je prihvatilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a te sufinanciralo s 300.000 kuna. “Jezerce” obuhvaća malo kupalište, šetnicu, ogradu i most, a, kako kaže Željko Šimić, za završetak projekta potrebno je postaviti klupice, napraviti plažu, dječje i odbojkaško igralište. Dio potrebnih sredstava osigurat će se u proračunu Županije za sljedeću godinu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike