Novosti
BOŽO PETROV:

Most osnažuje rad stranke i okuplja nezavisne liste
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

Most nezavisnih lista okupio je proteklog vikenda u Zagrebu svoje županijske i lokalne vijećnike te predstavnike nezavisnih lista kojima su predstavljeni stranački regionalni koordinatori, čiji je zadatak okupiti i osnažiti te dvije strukture unutar Mosta, kako bi u rujnu još snažnije mogli zastupati interese lokalne samouprave, izjavio je u nedjelju predsjednik stranke Božo Petrov. “Želja nam je ujediniti i osnažiti te dvije strukture unutar platforme Mosta - stranačku operativu i članove nezavisnih lista, kako bi što bolje mogli odraditi na terenu i biti glas lokalnih samouprava iz kojih smo proistekli te se boriti za njihove interese”, rekao je Petrov novinarima. Dodao je kako Most time ujedno nastavlja izgrađivati svoju stranačku infrastrukturu, koju nije uspio izgraditi zbog ulaska u izvršnu vlast.

Petrov je istaknuo kako je Most jedini u Saboru u posljednjih mjesec dana stao u obranu lokalnih samouprava, kada se donosio zakon o koncesijama i kada su se usprotivili “HDZ-ovu pogodovanju HT-u”, a namjeravaju to raditi i ubuduće. U rujnu će se u Saboru, najavio je, naći izmjene niza zakona bitnih za lokalnu samoupravu, poput zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave i onog o regionalnom razvoju, kojima će se Most snažno zalagati za financijsku decentralizaciju.

“Na jesen dolazi u Sabor paket zakonskih izmjena koji utječe na jedinice lokalne samouprave - zakon o financiranju, novi indeks razvijenosti i zakon o regionalnom razvoju, te nam je osnovni cilj povezati što veći broj nezavisnih gradonačelnika i načelnika da aktivno sudjeluju u tim izmjenama kroz Most i tako jasno artikuliraju prijedloge u Saboru”, kazao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike